NBA: Budenholzer z Atlanty trénerom roka v profilige

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 17:07 • 2 min
NBA: Budenholzer z Atlanty trénerom roka v profilige

NEW YORK - Trénerom roka v zámorskej basketbalovej NBA zvolili Mikea Budenholzera z Atlanty Hawks. Informovala v utorok agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Budenholzer pôsobí ako hlavný tréner iba druhý rok. V aktuálnej sezóne priviedol Hawks k 60 výhram a 22 prehrám v základnej časti, čo je najlepšia bilancia v klubových dejinách. Atlanta sa stala víťazom Východnej konferencie.
     

Budenholzer sa na anketových lístkoch novinárov dostal na prvé miesto 67-krát a celkovo nazbieral 513 bodov. Kouč Golden State Warriors Steve Kerr sa na prvé miesto na hlasovacích lístkoch dostal 56-krát a nazbieral 471 bodov. Nový laureát prestížnej ceny pracoval v NBA dlhé roky ako asistent v San Antoniu. V jeho prvej sezóne ako hlavný tréner priviedol Hawks, ktorých vtedy deptali zranenia k bilancii 38 výhier a 44 prehier. V tejto sezóne už ale Atlanta dominovala na Východe. Budenholzer je prvým trénerom Atlanty s týmto ocenením od roku 1994, keď sa to podarilo Lennymu Wilkinsonovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies