NBA: Autor smeču smrti plánuje hrať do štyridsiatky

NETKY.SK • 6 Marec 2014, 15:30 • 2 min
NBA: Autor smeču smrti plánuje hrať do štyridsiatky

DALLAS - Vince Carter je aj vo veku 37 rokov platným členom v kolektíve Dallasu.

slovakia

left justify in out

Jeden z najznámejších basketbalových "letcov" Vince Carter je ešte aj vo veku 37 rokov platným členom zostavy Dallasu, z lavičky pravidelne prispieva v priemere 12 bodmi. Aj keď patrí medzi najstarších hráčov v NBA, basketbal si stále užíva. Najstarším aktívnym hráčom v lige je 40-ročný Steve Nash. "To je bláznivé. Štyridsiatka a stále aktívny? Tak to mám pred sebou ešte zopár rokov," predznamenal rodák z floridského mesta Daytona Beach. Carter v minulosti priznal, že by rád ukončil kariéru na mieste, kde ju v roku 1998 naštartoval - v tíme Toronto Raptors. "Skončiť ako 'Raptor'? Ak sa naskytne takáto príležitosť, prečo nie. Veľmi rád by som si tam zahral. Poznám cestu do haly, palubovku, takže určite by som sa cítil pohodlne," povedal víťaz smečiarskej súťaže NBA Slam Dunk Contest z roku 2000.

 

Vincent Lamar "Vince" Carter (nar. 26. januára 1977) pôsobil v Toronte v rokoch 1998 - 2004, potom v New Jersey (2004 - 2009), Orlande (2009/2010) a Phoenixe (2010/2011). Od decembra 2011 je súčasťou tímu Dallas Mavericks. V NBA odohral 1128 zápasov s priemerom 20,4 bodu na jeden duel. Ešte nikdy nezískal titul. 

 

Carter má na konte osem účastí v Zápase hviezd NBA a zlatú medailu z olympijských hier v Sydney 2000, ktorú vybojoval ako člen reprezentácie USA. Práve v Austrálii pod piatimi kruhmi predviedol najslávnejší smeč svojej kariéry, tzv. "Dunk of the Dead", keď v súboji proti Francúzsku celým telom preskočil brániaceho súperovho pivota Frédérica Weisa a loptu nekompromisne zapichol do koša. 

Carterovým bratancom z druhého kolena je Tracy McGrady, ďalšia bývalá superhviezda spod košov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies