Na Copa America spoznáme po dvoch rokoch nového śampióna, Čile si zahrá o tretie miesto

NETKY.SK • 4 Júl 2019, 07:55 • 2 min
Na Copa America spoznáme po dvoch rokoch nového śampióna, Čile si zahrá o tretie miesto

PORTO ALEGRE - Futbalisti Čile sa nestanú tretí raz po sebe majstrami turnaja Copa America. V semifinálovom súboji na štadióne v Porto Alegre nestačili na Peru a podľahli jej s jasným skóre 0:3.

slovakia

left justify in out

Peruánci sa prebojovali do finále juhoamerického šampionátu po prvýkrát od roku 1975. V poslednom zápase turnaja narazia v nedeľu o 22.00 SEČ na Brazíliu poháňanú na Maracane domácimi tribúnami. Čile sa musí z prehry rýchlo spamätať, pretože ich ešte čaká zápas o tretie miesto s obávanou Argentínou. Ten je na programe v sobotu o 21.00 SEĆ v Sao Paule. 

 

 

Reprezentanti Peru môžu stále snívať o svojom treťom titule juhoamerického šampióna. Zatiaľ posledný získali pred 44 rokmi, keď vo finále hranom na dva víťazné zápasy zdolali Kolumbiu. Na 46. ročníku Copa America ich na ceste do finále nezastavil ani dvojnásobný obhajca.

 

 

Zverenci trénera Ricarda Garecu prekvapili v semifinále sebavedomých Čiľanov a od úvodu ich dostali pod tlak. V 21. minúte išli do vedenia, keď center Christiana Cuevu sklepol Andre Carrillo hlavičkou na Edisona Floresa, ktorý zblízka otvoril skóre. O 17 minút neskôr zvýšil náskok Yoshimar Yotun po zlom vybehnutí brankára Gabriela Ariasa a centri Carrilla. Čile nebolo schopné v druhom polčase zdramatizovať duel, naopak v nadstavenom čase strelil tretí gól Peuáncov veterán Paolo Guerrero. Vzápätí súper nevyužil možnosť na skorigovanie výsledku, keď Eduardo Vargas pri pokutovom kope stroskotal na brankárovi Pedrovi Gallesem.

 

 

Copa America - semifinále

Čile - Peru 0:3 (0:2)

Góly: 21. Flores, 38. Yotun, 90.+1 Guerrero

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies