Ako často si umývať vlasy? Tu je rada odborníkov

NETKY.SK • 23 Apríl 2019, 13:41 • 2 min
Ako často si umývať vlasy? Tu je rada odborníkov

Kto by nechcel mať krásne a zdravé vlasy, však? Ani so starostlivosťou to však nesmieme preháňať.

slovakia

left justify in out

Tak ako pri všetkom, aj pri starostlivosti o vlasy platí, že každý sme iný. To, čo platí pre jedného, vôbec nevyhovuje inému. Máme totiž rôzny typ pokožky, odlišné druhy vlasov, používame iné produkty a úlohu zohráva aj minerálne zloženie vody, s ktorou si vlasy umývame. V neposlednom rade nás ovplyvňujú aj individuálne návyky. Určite ste si všimli, že pokiaľ ste si zvykli umývať vlasy častejšie, rýchlejšie sa vám aj mastia. Používate fén, kulmu či žehličku? Áno, aj tým ovplyvňujete to, ako často si vlasy musíte umývať. Existuje však nejaké univerzálne pravidlo, ktoré našu korunu krásy udrží nielen peknú, ale aj zdravú?

 

img

 

Na túto tému sa vyjadril svetovo uznávaný kaderník Julian Farel. Ten tvrdí, že vo všeobecnosti by sme si vlasy šampónom nemali umývať častejšie ako každý tretí, v krajnom prípade každý druhý, deň. Aj tu by sme však mali myslieť na to, aby sme nepoužívali zbytočne veľa šampónu, ten totiž pokožku hlavy vysušuje, čo môže spôsobiť nepríjemné problémy, napríklad aj v podobe tvorby lupín či oslabovania vlasov, ktoré sa následne lámu.

 

img

 

Odborníci však pripúšťajú, že mnohí ľudia jednoducho nemajú inú možnosť, ako si vlasy umývať častejšie, v niektorých prípadoch dokonca každý deň. Ak patríte medzi nich, kaderníci radia, aby ste tak urobili len pomocou čistej vody, teda bez použitia šampónu. Vyhnete sa zbytočnému odmasťovaniu pokožky hlavy, no vaše vlasy napriek tomu nadobudnú sviežosť. V prípade dlhších vlasov sa po takomto opláchnutí odporúča použiť vhodný kondicionér, avšak len v malom množstve, a to výhradne do končekov, nie vyššie ku korienkom vlasov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies