Bolo to tesné, ale "Belasím" sa podarilo získať Slovenský pohár a zároveň double

NETKY.SK • 19 Máj 2021, 21:51 • 2 min
Bolo to tesné, ale "Belasím" sa podarilo získať Slovenský pohár a zároveň double

BRATISLAVA - Futbalisti Slovana Bratislava v stredu podvečer dosiahli jubilejné desiate celkové prvenstvo v Slovenskom pohári v ére samostatnosti.

slovakia

left justify in out

V stredajšom večernom finále Slovnaft Cupu 2020/2021 na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave zdolali hráčov MŠK Žilina 2:1 po predĺžení

 

 

 

 

Zápas rozhodol Weiss ml.

V riadnom hracom čase sa duel skončil nerozhodne 1:1, keď za Žilinu skóroval v prvom polčase poľský obranca Jakub Kiwior a za Slovan po zmene strán vyrovnal nigérijský útočník Ezekiel Henty.

 

V predĺžení mali "belasí" výhodu pokutového kopu a jeho úspešnou exekúciou rozhodol o triumfe Bratislavčanov Vladimír Weiss mladší. Ten neskôr dostal druhú žltú kartu a putoval predčasne po sprchy.

 

 

Spečatili ligový titul

"Šošoni" hrali iba desiati už od 26. minúty, ešte pred presným zásahom Kiwiora dostal červenú kartu stopér Ján Minárik. Slovan v krátkom čase získali ďalšiu trofej, počas ostatného víkendu totiž spečatili obhajobu ligového titulu.

Zaujímavosťou je, že nový kouč Vladimír Weiss starší v druhom súboji na lavičke Slovana po návrate do klubu získal s Bratislavčanmi druhú trofej.

 

Jubilejné víťazstvo v ére samostatnosti

Už skôr však avizoval, že sám si za to zásluhy nepripisuje a je to výsledok práce hráčskeho kolektívu a predchádzajúceho kouča Slovinca Darka Milaniča. Slovan v tomto ročníku zaznamenal šieste "double" v histórii.


Keďže Slovan ovládol pohárovú súťaž, po nadstavbe Fortuna ligy bude nasledovať baráž o jedinú miestenku v Európskej konferenčnej lige pre mužstvá na 4. až 7. mieste tabuľky (Žilina, Zlaté Moravce, Trenčín plus Ružomberok alebo Sereď, pozn.).

 


ŠK Slovan Bratislava spolu už 17-krát ovládol futbalový Slovenský pohár, desaťkrát sa tak stalo v ére samostatnosti. V predchádzajúcej edícii vo finále zdolal Ružomberok (1:0).

 

V minulosti sa Slovanu podarilo zvíťaziť nad Žilinou vo finále SP už dvakrát - v jari 2011 po remíze 3:3 až v penaltovom rozstrele, o dva roky neskôr 2:0. Teraz rovnakého súpera zdolali opäť. Žilinčania medzitým ovládli pohárovú súťaž raz v roku 2012.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies