Slovensko čaká druhá vlna horúčav, potrápi nás dusné počasie a teplé noci

NETKY.SK • 6 Júl 2023, 15:00 • 2 min
Slovensko čaká druhá vlna horúčav, potrápi nás dusné počasie a teplé noci

BRATISLAVA - Na územie Slovenska sa blíži druhá vlna horúčav tohto roka. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Počas leta bola podľa meteorológov zaznamenaná zatiaľ jedna krátka a nie veľmi výrazná vlna horúčav, ktorá trvala od 19. do 23. júna. Na niektorých staniciach sa predpokladá vlna horúčav už v piatok (7. 7.), na viacerých miestach to bude v sobotu (8. 7.). "Pokračovať bude aj v ďalších dňoch, pričom v období od piatku do pondelka je minimálna pravdepodobnosť zrážok," podotýka SHMÚ.

 

V ďalších dňoch sa podľa meteorológov dostane do našej oblasti zo západnej Európy vlhší vzduch a pribudnú prehánky či búrky. Vzhľadom na vysokú teplotu (na juhozápade okolo 35 stupňov Celzia) a aj zvýšenú vlhkosť vzduchu možno podľa nich očakávať aj dusné počasie a veľmi teplé noci, ako aj vysokú tepelnú záťaž.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky, Foto: unsplash
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies