Návrat Magica Johnsona do Lakers, bude poradcom

NETKY.SK • 3 Február 2017, 09:00 • 2 min
Návrat Magica Johnsona do Lakers, bude poradcom

EL SEGUNDO - Ako hráč s nimi získal päť titulov šampióna NBA, teraz sa Earvin "Magic" Johnson vracia do klubu Los Angeles Lakers, v ktorom strávil celú svoju basketbalovú kariéru, ako odborný poradca.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatsedemročný Američan bude asistovať prezidentke organizácie Jeanie Bussovej v športovej aj obchodnej oblasti. "Sme nadšení a poctení, že Magic odovzdá svoje odborné znalosti a schopnosti v prospech klubu. Teším sa na spoluprácu," vyhlásila od Johnsona o dva roky mladšia Bussová. "Magic Johnson je jeden z velikánov NBA a je úžasné vidieť ho vracať sa späť do Lakers. Ide o vskutku výnimočnú osobnosť a rodeného vodcu s neutíchajúcou vášňou pre basketbal a hlbokými poznatkami o ňom," skonštatoval komisár súťaže Adam Silver.

Magic Johnson je najznámejší športovec infikovaný vírusom HIV, svet šokoval priznaním už v roku 1991. Kým predčasne ukončil kariéru, získal päť titulov v NBA, trikrát ho vyhlásili za najužitočnejšieho hráča NBA a dvanásťkrát ho nominovali na Zápas hviezd. S americkým "Dream Teamom" vybojoval zlato na olympijských hrách 1992 v Barcelone. "Moja náklonnosť k Lakers je každému dobre známa, takže to bola moja prvá a jediná voľba. Spravím všetko, čo bude v mojich silách, aby som klubu pomohol vrátiť sa medzi elitu NBA," prisľúbil Johnson.


rk;ds



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies