V Alpách sa zrútil vrtuľník, traja pasažieri nešťastie neprežili

NETKY.SK • 3 Apríl 2024, 08:46 • 2 min
V Alpách sa zrútil vrtuľník, traja pasažieri nešťastie neprežili

VALAIS - Traja ľudia zahynuli a traja ďalší utrpeli zranenia pri havárii vrtuľníka, ku ktorej došlo v utorok (2. 4.) okolo 9.25 h vo švajčiarskom kantóne Valais (Wallis). Stroj sa počas heliskiingu zrútil zo severného úbočia hory Petit Combin vysokej 3668 metrov, informuje agentúra SDA.

slovakia

left justify in out

Ako popoludní oznámila polícia, posádku vrtuľníka tvorili okrem pilota aj horský vodca a jeho štyria zákazníci. Dvom zraneným osobám pred prevozom do nemocnice v Sione poskytli okamžitú lekársku starostlivosť. Záchranári sa neskôr dostali aj k tretiemu zranenému.

Zvyšní traja pasažieri nešťastie neprežili. Štátna príslušnosť turistov na palube vrtuľníka nebola bezprostredne známa.

Vyšetrovanie príčin a priebehu nehody vedie Spolková prokuratúra v spolupráci so Spolkovým úradom pre políciu a políciou kantónu Valais.

Heliskiing, tiež známy ako heliboarding, je druh lyžovania alebo snowboardingu, pri ktorom lyžiarov dopraví na vrchol zasneženej hory helikoptéra a pod vedením skúsených sprievodcov sa spúšťajú nedotknutým hlbokým snehom.

V kantóne Valais zahynuli v pondelok pri páde lavíny traja ľudia vrátane 15-ročného chlapca z USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: TASR / AP / ANTONSPOLIZEI WALLIS
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies