Česká republika konečne zažíva zlepšenie pandemickej situácie

NETKY.SK • 23 December 2021, 08:07 • 2 min
Česká republika konečne zažíva zlepšenie pandemickej situácie

PRAHA - V Česku pribudlo za stredu 7 682 prípadov nákazy koronavírusom. Ide o najmenší prírastok za bežný pracovný deň od 1. novembra, a teda za viac ako sedem týždňov. Počet nových prípadov je zároveň aj o takmer 4 000 nižší než pred týždňom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z údajov českého ministerstva zdravotníctva. Pozvoľna naďalej klesá počet hospitalizovaných covidových pacientov. V stredu ich bolo 4 453, o deň skôr 4 887, a pred týždňom asi o 1 400 viac. Počet hospitalizovaných pacientov vo vážnom stave zároveň klesol pod 800. Nemusí však ísť o konečné čísla, keďže nemocnice zvyknú počty nemocničných pacientov ešte spätne upravovať, respektíve zvyšovať.

 

img

 

Klesla aj tzv. incidencia vírusu, pričom za posledných sedem dní pripadá na 100 000 obyvateľov aktuálne 526 prípadov covidu. Predošlý deň to bolo o 37 viac. Reprodukčné číslo, ktoré ukazuje zase mieru šírenia koronavírusu, sa oproti predošlému dňu znížilo o dve stotiny, na aktuálnych 0,78.

 

Epidémia sa v ČR spomaľuje už štvrtý týždeň. Panujú však obavy, že nákazlivejší koronavírusový variant omikron by mohol zvrátiť tento priaznivý vývoj.

 

Česká vláda sa preto rozhodla sprísniť na prelome roku režim na hromadných akciách či v reštauráciách. V školách sa v prvej polovici januára budú testovať dvakrát týždenne všetci, bez ohľadu na to, či sú zaočkovaní alebo covid prekonali.

 

img

 

Od začiatku pandémie potvrdili v ČR vyše 2,4 milióna prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, pričom infekcii tam podľahlo celkovo 35 585 ľudí. Do 15. decembra zomieralo v ČR s covidom denne viac než 100 ľudí, od vtedy sa však počty úmrtí pohybujú denne v desiatkach.

 

Prečítajte si: Británia hlási viac ako 100 000 nových prípadov nákazy

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona