Vo Francúzsku situáciu komplikuje indický variant koronavírusu. Naruší dovolenkovú sezónu?

NETKY.SK • 7 Jún 2021, 06:05 • 2 min
Vo Francúzsku situáciu komplikuje indický variant koronavírusu. Naruší dovolenkovú sezónu?

PARÍŽ - Francúzske úrady sa snažia zastaviť sporadické šírenie nákazlivejšieho indického variantu koronavírusu. Krajina chce už čoskoro vítať zaočkovaných turistov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Francúzsky minister zdravotníctva Olivier Veran v nedeľu povedal, že vo Francúzsku, predovšetkým v departemente Landes na juhu krajiny, je niekoľko klastrov variantu, ktorý prvýkrát identifikovali v Indii

 

Minister uviedol, že delta variant sa príliš nerozšíril a zdravotníci sa snažia dohľadať tieto prípady a zastaviť jeho šírenie „Epidemická situácia v našej krajine sa naďalej výrazne zlepšuje," vyhlásil Veran.

Indický variant koronavírusu je v súčasnosti dominantný vo Veľkej Británii, čo viedlo Francúzsko a niektoré ďalšie krajiny k uplatneniu nových obmedzení voči návštevníkom z Británie.

 

Mohlo by vás zaujímať: Vo Veľkej Británii začína tretia vlna pandémie. Ovládne ju indický variant?

Indický variant koronavírusu, ktorý je o 40 percent nákazlivejší ako britský variant, podľa britského ministra zdravotníctva Matta Hancocka sťažuje rozhodovanie Veľkej Británie o zrušení reštrikcií, ktoré je v krajine naplánované na 21. júna.

 

„Ale podstatné je to, že veríme, že s dvomi dávkami vakcíny človek získa rovnakú ochranu ako pred starým variantom," povedal šéf britského rezortu zdravotníctva.

Prečítajte si tiež: WHO pomenovala varianty koronavírusu gréckymi písmenami. Aký mala na to dôvod?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies