Národná banka Slovenska ukončila výmenu chorvátskych kún, klienti si ich vymenili za 405.000 eur

NETKY.SK • 1 Marec 2023, 14:00 • 2 min
Národná banka Slovenska ukončila výmenu chorvátskych kún, klienti si ich vymenili za 405.000 eur

Bratislava - Chorvátske kuny si po prechode tejto krajiny na euro od začiatku tohto roka prišlo do Národnej banky Slovenska (NBS) vymeniť spolu 4387 ľudí.

slovakia

left justify in out

Celková hodnota vymenených kún bola 405.663 eur. V stredu o tom informovala NBS. Výmena peňazí bola možná v pobočkách NBS v Bratislave a v Košiciach. "Najväčší denný počet klientov, až 217, si prišlo vymeniť kuny za eurá v posledný deň výmeny 28. februára," spresnila NBS. Od začiatku marca je možná výmena kún už iba v Chorvátsku v bankách, vo Finančnej agentúre (Fina) a na poštách. Tieto inštitúcie vymieňajú hotovosť v kunách za eurá bezplatne, podľa fixného kurzu do konca tohto roka. Od začiatku budúceho roka bude meniť hotovosť v kunách za eurá Národná banka Chorvátska bez poplatkov podľa fixného kurzu. Bankovky budú vymieňané bez časového obmedzenia a mince tri roky odo dňa zavedenia eura. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies