Elitné jednotky a policajné psy vo vzduchu

NETKY.SK • 1 September 2023, 13:20 • 2 min
Elitné jednotky a policajné psy vo vzduchu

Cvičenie sa uskutočnilo pod záštitou odboru kynológie a hipológie PPZ v súčinnosti s odborom výcviku PPZ

slovakia

left justify in out

Cvičenie predstavovalo dôležitú príležitosť pre psovodov a ich štvornohých parťákov sa zdokonaliť. Psovodi a ich psy sa stretli na určenom mieste, kde boli konfrontovaní s rôznymi simulovanými situáciami. Jedným z hlavných aspektov cvičení bolo práve hľadanie a lokalizácia osôb, ktoré môžu byť vystavené rôznym faktorom vo výškach, ako napríklad záchranári alebo technici pracujúci na stavebných miestach. Je dôležité, aby spĺňali požiadavky v náročných situáciách. Navyše, tréning výcviku vo výške pomáha zabezpečiť bezpečnosť a ochranu verejnosti v prípade núdzových situácií. Takéto cvičenia majú tiež za cieľ zlepšiť vzťah medzi psovodmi a ich psami. Okrem toho, že cvičenia pomáhajú psovodom zdokonaliť sa v ich práci, poskytujú tiež príležitosť na spoluprácu medzi rôznymi jednotkami a oddeleniami polície a pohraničnej polície. Táto integrácia a vzájomná spolupráca sú neustále účinné pre ochranu a bezpečnosť verejnosti.

Cvičenie vo výške a použitie služobných psov sú len jedným z mnohých aspektov prípravy a tréningu profesionálov. Každodenná práca psovodov a ich psov prispieva k udržiavaniu poriadku a bezpečnosti v našej krajine. Tieto cvičenia nám pripomínajú dôležitú úlohu, ktorú majú v našom štáte. Sú to hrdinovia, ktorí s odvahou a oddanosťou slúžia verejnosti, kde každá minúta môže závisieť od ich schopností a spolupráce so svojimi vernými - služobnými psami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Monika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies