Námorníctvo zachránilo ročné dieťa plaviace sa s rodičmi na jachte

NETKY.SK • 6 Apríl 2014, 09:53 • 2 min
Námorníctvo zachránilo ročné dieťa plaviace sa s rodičmi na jachte

SAN FRANCISCO - Americkej rodine, ktorá sa na jachte vydala na niekoľkotýždňovú plavbu cez Tichý oceán, muselo prísť na pomoc americké námorníctvo kvôli vážnemu ochoreniu ich ročnej dcéry.

slovakia

left justify in out

Eric a Charlotte Kaufmanovci sa so svojimi dcérami - trojročnou Corou a ročnou Lyrou - 19. marca vydali z Mexika na plavbu smerom na ostrovy v južnom Pacifiku s konečným cieľom na Novom Zélande, opisuje agentúra AP.
      

Rodina však vyslala núdzový signál cez satelit, keď sa ich loď s názvom Rebel Heart vo štvrtok nachádzala asi 1000 námorných míľ od mexického pobrežia Tichého oceánu. Americké námorníctvo im na pomoc vyslalo dopravné lietadlo. 
      

Na jeho palube boli štyria muži s lekárskym zariadením a ďalším vybavením na výsadok a akciu na otvorenom mori, ktorí sa nechali na padáku vysadiť do mora. Nafukovacím motorizovaným člnom sa potom dostali k lodi Kaufmanovcov a vystúpili na jej palubu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies