Nákladné auto sa v Rakúsku zrazilo s autobusom vezúcim školákov, zasahoval aj vrtuľník

NETKY.SK • 11 Jún 2016, 06:56 • 2 min
Nákladné auto sa v Rakúsku zrazilo s autobusom vezúcim školákov, zasahoval aj vrtuľník

GRAZ - Päť ľudí dnes utrpelo zranenia pri zrážke autobusu vezúceho na výlet školákov z dolnorakúskeho okresu Viedenské Nové Mesto a menšieho nákladného vozidla z ČR, ku ktorej došlo na ceste medzi Mandlingom a Schladmingom v rakúskej spolkovej krajine Štajersko. Informoval o tom rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

slovakia

left justify in out

Príčiny zrážky, ku ktorej nedošlo čelne, aj keď obe vozidlá smerovali opačným smerom, sú predmetom vyšetrovania. Najvážnejšie zranenia, otvorenú traumu v hrudnej oblasti, utrpela 50-ročná učiteľka. Zranili ju časti železnej nadstavby nákladného priestoru vozidla, ktoré prenikli cez čelné sklo autobusu.


Zdravotný stav ženy, ktorú vrtuľník záchrannej služby prepravil do nemocnice v Salzburgu, označili lekári za veľmi vážny. Zranenú, ktorá bola počas prevozu v bezvedomí, uviedli do umelého spánku.


Ľahké zranenia utrpeli dve deti - desaťročný chlapec a 12-ročné dievča. Oboch previezli do nemocnice v Schladmingu. Zranenia nešpecifikovaného charakteru utrpel aj 63-ročný vodič autobusu.
Piatym zraneným je 30-ročný hasič, ktorý si poranil ruku pri prácach na mieste nešťastia v štajerskom okrese Liezen.


Naopak, 52-ročný český vodič nákladného vozidla vyviazol bez ujmy na zdraví. Cestu polícia dočasne uzavrela v oboch smeroch a tvoriace sa kolóny presmerovala na obchádzkové trasy.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies