NAKA vzniesla obvinenie v súvislosti s konkurzom majetku Ladislava Bašternáka

NETKY.SK • 17 Január 2022, 13:40 • 2 min
NAKA vzniesla obvinenie v súvislosti s konkurzom majetku Ladislava Bašternáka

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila jednu osobu v súvislosti s konkurzom majetku odsúdeného podnikateľa Ladislava Bašternáka. Vyplýva to z vyjadrenia, ktoré poskytla Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru.

slovakia

left justify in out

O obvinení informovali ako prvé Aktuality.sk s tým, že sa má týkať bývalej konkurznej správkyne Lenky Ivanovej. Obvinenie pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku vzniesol vyšetrovateľ NAKA 10. januára. „Rozhodnutie však ešte nie je právoplatné, preto nebudeme poskytovať viacej informácií," podotkla Dobiášová.

 

img

 

Bašternák mal podľa portálu ešte pred odsúdením previesť majetok na blízkych. Obvinená Lenka Ivanová napriek tomu nepodala odporovacie žaloby. Tvrdila, že počas konkurzu neboli splnené hmotnoprávne podmienky na uplatnenie odporovacieho práva.

 

Trestné oznámenie podal Okresný úrad (OÚ) Bratislava I 9. septembra 2020. Bašternákov majetok, ktorý bol sporne prevedený na jeho príbuzných a ďalšie osoby, zablokoval OÚ Bratislava I v júni 2020.

 

Prečítajte si: Ladislav Bašternák ide na slobodu. Rozhodol o tom súd v Trenčíne

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies