Vypili by ste vlastný moč?

NETKY.SK • 21 November 2022, 12:02 • 2 min
Vypili by ste vlastný moč?

BRATISLAVA - Mnohí zástancovia takejto liečby tvrdia, že moč má antibakteriálne, antimykotické, antivírusové a protinádorové vlastnosti. Jeden z výskumov výskum z roku 1990 dokonca potvrdil, že pitie moču môže vyliečiť tzv. jet lag, teda pásmovú chorobu.

slovakia

left justify in out

Na liečbu močom prisahá stále viac a viac ľudí. Mnohí ju dokonca považujú za zázrak, údajne vylieči všetko od prechladnutia až po rakovinu. No stále sa nájde kopu odporcov tejto terapie, ktorí moč odmietajú považovať za zázračný elixír, ale skôr za telesný odpad, ktorého miesto je len v záchodovej mise.

 

Prežili vďaka moču.

 

Pred siedmimi rokmi sa britský turista Paul Beck dostal do situácie, kde by sa nikto z nás nechcel ocitnúť. Na šesť dní uviazol v španielských horách po tom, ako sa pošmykol a vykĺbil si bedro. Kým ho našli záchranári, zo začiatku sa snažil prežiť vďaka práškovej čokoláde a surovín z ovsa. Bol však smädný, čo vyriešil, preňho nechutnou metódou, pitím vlastného moču. Vďaka tomu nebol dehydrovaný a údajne mu to pomohlo prežiť ťažké dni v horách.

 

Na účinok urinoterapie prisahá Američanka Carrie Steel, ktorá porazila zákernú rakovinu pitím vlastného moču. Každý deň pila 5 pohárov moču, v ktorom sa tiež kúpala a čistila si ním zuby. Aj keď jej lekári po chemoterapii dávali len rok života, boj s rakovinou vyhrala. Pomohla jej urinoterapia. Môžeme teda veriť tejto liečbe, že je skutočne účinná?

 

 

Urinoterapia lieči organizmus ako celok. O tom, že tomuto spôsobu liečby verí množstvo ľudí svedčí fakt, že v Mexiku a v Japonsku je dokonca štúdium tejto liečebnej metódy súčasťou vzdelania na lekárskej fakulte. U nás a v Česku sa moc neteší popularite, čo je zrejme dané výchovou. Odmalička vieme, že moč je vlastne len odpad, čo naše telo vylúči.

 

Obsahuje výživné látky

 

Aj keď nevonia práve najlepšie, v tejto tekutine nájdete okrem vody kopu výživných látok – minerály, vitamíny, enzýmy, aminokyseliny, bielkoviny a mnoho ďalších. Jej složenie sa pritom mení podľa potrieb organizmu. Moč je dôležitý pri diagnostikovaní chorôb, keďže je presným odrazom toho, v akom stave je náš organizmus. Vzniká z krvnej plazmy ako produkt látkovej výmeny. Na ňom sa zúčastňuje krv a každá bunka ľudského tela. Vlastný organizmus nemôže priotráviť, keďže vzniká z krvi. Navyše, nemá vedľajšie účinky a je netoxický. Najúčinnejší je pritom ranný moč, ktorý obsahuje množstvo hormónov.

 

Pravdivé zaujímavosti o moči

 

Moč tvorí z 95 percent voda, ale obsahuje tiež množstvo živín, vrátane vápnika, kyseliny listovej, železa, horčíka a zinku. Svoj vlastný moč pili mnohé známe osobnosti, ako napr. herečka Sarah Miles.
Urinoterapia sa datuje až do starovekej Indie, kde bola známa ako spôsob omladzovania duše i tela.
Samce dikobraza používajú moč na zmäkčenie ostní samíc pred párovaním. Supy ho zase využívajú na nohy, vďaka čomu sa tak ochladzujú.

Moč je veľmi sterilný. Aztékovia ho používali na to, aby sa zabránilo infekcii pri zranení.


Urinoterapia je populárna hlavne v Číne, kde milióny ľudí pijú dennú dávku svojho vlastného moču.

 

Možnosti aplikácie urinoterapie:

 

Na pitie – Pravidelné pitie moču údajne lieči. V tomto prípade však potrebujete odborný lekársky dozor.
Vyplachovanie úst – Vďaka moču si vydezinfikujete ústnú dutinu a spevníte zubnú sklovinu.
Klystír použitím moču – Priaznivo pôsobí na hrubé črevo, kde sa nachádza množstvo odpadových látok.
Príjem nosom - Zlepšuje čuch, zrak a je prevenciou ušných ochorení.
Vstrebávanie pokožkou – Obkladmi môže byť vaša pokožka omladená, ba dokonca akné je fuč. Tiež podporuje rast vlasov.

 

Presvedčte sa na vlastnej koži

 

Doteraz sa nepotvrdilo, že by liečba močom spôsobila nejaké zdravotné komplikácie u človeka. Naopak, na svetlo sveta sa dostávajú príbehy ľudí, ktorí sa vďaka tejto zázračnej tekutine vyliečili.

Tam, kde bežná medicína zlyháva, by mohla byť urinoterapia nádejou na zlepšenie vášho stavu. Zbavte sa predsudkov, že moč je nechutný a zájdite za svojim lekárom a spýtajte sa ho na túto liečbu. O tom, či ide o klamstvo alebo nie sa najlepšie presvedčíte na vlastnej koži.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies