Poďakoval aj slovenskému trénerovi Vajdovi! Djokovič vyhral ako prvý hráč v histórii siedmykrát Australian Open

NETKY.SK • 28 Január 2019, 09:39 • 2 min
Poďakoval aj slovenskému trénerovi Vajdovi! Djokovič vyhral ako prvý hráč v histórii siedmykrát Australian Open

Melbourne - Srbský tenista Novak Djokovič vyhral ako prvý hráč v histórii siedmykrát Australian Open v Melbourne. Vo finále dvojhry zdolal v pozícii nasadenej jednotky turnajovú dvojku Španiela Rafaela Nadala po výbornom výkone hladko 6:3, 6:2, 6:3. Djokovič získal 15. grandslamový titul v kariére, tretí za sebou.

slovakia

left justify in out

"Nole" sa odpútal od Austrálčana Roya Emersona a Švajčiara Rogera Federera, ktorí na úvodnom podujatí veľkej štvorky triumfovali šesťkrát. V počte grandslamových trofejí sa na treťom mieste osamostatnil od Američana Petea Samprasa - štrnásťnásobného šampióna. Djokovič aj siedme melbournske finále pretavil v zisk titulu.

 

Vďaka finálovému triumfu si odnáša prémiu 4,1 milióna austrálskych dolárov pred zdanením a 2000 bodov do svetového rebríčka ATP Entry. V jeho pondelňajšom vydaní si zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu upevní post lídra. Nadal nevyužil šancu získať druhý melbournsky titul, z doposiaľ jediného sa tešil v roku 2009.

 

Djokovič vstúpil do finálového súboja excelentne. V úvodných troch gemoch dovolil súperovi uhrať iba jeden fiftín a vybudoval si náskok 3:0. Srb hral sebavedomo, skvele podával i returnoval a nerobil takmer žiadne nevynútené chyby. Nadal pôsobil nervóznym dojmom, chýbala mu úderová istota. Po ospalom začiatku sa v ďalšom priebehu úvodného dejstva postupne dostal do tempa. Djokovič však pri vlastnom servise nepustil Španiela k ničomu a zobral mu prvý set na tohtoročnom Australian Open.

 

Djokovič po prevzatí trofeje z rúk Ivana Lendla v úvode slávnostného príhovoru zložil poklonu svojmu finálovému súperovi. "Chcem pochváliť Rafu za to, čo predviedol v uplynulých dvoch týždňoch. Obdivuhodne sa vrátil po zranení. Ukázal mladým športovcom, nielen tenistom, ako správne bojovať. Pre mňa je tento titul výnimočný. V hlave si teraz premietam, v akej som bol situácii vlani. Presne pred 12 mesiacmi som sa podrobil operácii lakťa, teraz tu stojím ako šampión Australian Open. Vyhral som sedem zápasov za sebou. Je to úžasné, nemám slov. Chcem sa poďakovať za podporu celému môjmu tímu na čele s trénerom Mariánom Vajdom. Ďakujem, že si sa vrátil. Vždy stojíte za mnou, aj keď nemám svoj deň a tolerujete ma. Dokázali sme vybudovať vzorec, ktorý funguje. Chcem sa na diaľku poďakovať aj rodine, v prvom rade mojej manželke, synovi a bratom. Dúfam, že pozerali finále v televízii. Trofeje sú o to cennejšie, keď sa máte o ne s kým podeliť. Australian Open je jednoznačne najlepší turnaj na svete, všetci hráči sa tu cítia ako doma. Cítim na každom rohu, že ľudia tu tenistov rešpektujú, je to pre nás veľká česť," uviedol Djokovič.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies