Od dnešného dňa sa môžeme prihlasovať aj na očkovanie Sputnikom V

NETKY.SK • 1 Jún 2021, 19:50 • 2 min
Od dnešného dňa sa môžeme prihlasovať aj na očkovanie Sputnikom V

BRATISLAVA - Ľudia sa od utorka môžu prihlasovať na očkovanie Sputnikom V. V diskusnej relácii Na Telo plus to povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský s tým, že čakáreň na očkovanie ruskou vakcínou je už spustená.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ však táto možnosť na stránke korona.gov.sk nie je. Ako minister uviedol, prvý raz podajú záujemcom túto vakcínu 7. júna. V každom kraji bude Sputnik V podávať jedno očkovacie centrum.

 

img


Ľudia sa budú môcť na očkovanie Sputnikom V hlásiť na stránke korona.gov.sk. Pri prihlasovaní bude k dispozícii formulár o nežiaducich účinkoch aj informovaný súhlas. Očkovať ruskou vakcínou bude možné v očkovacích centrách v Bratislave, Lučenci, Michalovciach, Nových Zámkoch, Humennom, Bojniciach, Piešťanoch a Žiline. Aktuálne sa podľa ministra rieši logistika očkovania, rozvoz vakcín, ich uskladnenie a následné používanie.

 

Podotkol však, že logistika pri ruskej vakcíne je najkomplikovanejšia, skladovať sa totiž musí pri teplote mínus 20 stupňov, po príprave do striekačky vydrží dve hodiny.

 

img


Šéf rezortu zdravotníctva doplnil, že Európska únia bude po spustení COVID passov pri cestovaní uznávať iba registrované vakcíny. "Sputnik možnosť cestovať ľuďom obmedzí," konštatoval. Lengvarský opäť pripomenul, že Sputnik V sa môže podávať osobám od 18 do 60 rokov. Počet dávok pre 100-tisíc osôb, ktoré má Slovensko aktuálne k dispozícii, bude podľa neho stačiť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies