V tureckej Antalyi vypukol požiar na štyroch miestach! Oheň sa pokúša zastaviť 15 helikoptér!

NETKY.SK • 29 Júl 2021, 10:46 • 2 min
V tureckej Antalyi vypukol požiar na štyroch miestach! Oheň sa pokúša zastaviť 15 helikoptér!

TURECKO - Záchranári museli počas včerajšieho dňa evakuovať stovky ľudí z mesta Manavgat (Antalya) pre zúriaci lesný požiar. Informovali o tom agentúry AFP a DPA.

slovakia

left justify in out

I keď sa hasičom už podarilo dostať oheň pod kontrolu, štyri časti mesta ostali po evakuácii ľudoprázdne. Turecká spravodajská televízia NTV však informovala, že v jednej časti mesta zhorelo približne 20 budov, v ktorých bývalo asi 500 ľudí.

 

img

 

Nad mestom sa začal tvoriť veľký čierny oblak dymu, ktorý sa postupne šíril až k slávnemu prímorskému letovisku Antalya. Starosta Muhittin Böcek uviedol, že požiar letovisko neohrozil.

 

"Našťastie nedošlo k nijakým stratám na životoch," uviedol Böcek pre televíziu NTV. Povedal, že plamene zjavne vypukli naraz až na štyroch miestach. 

 

Zaujímavé však na tom všetkom bolo, že požiar mal vypuknúť súčasne až na štyroch miestach. "To naznačuje, že išlo o podpaľačský útok, avšak v tejto fáze nemáme ešte dosť jasné informácie," dodal.

 

 

Turecký minister poľnohospodárstva Bekir Pakdemirli  teóriu o štyroch požiaroch potvrdil, lenže zatiaľ vylúčil cudzie previnenie. Plamene mal podľa jeho slov šíriť vietor s  rýchlosťou 50 km/h. Postupujúci oheň sa pokúšali, na ťažko dostupných meistach, uhasiť aj dve lietadlá a 15 helikoptér. 


"Našou úlohou je teraz požiar uhasiť... Bude však aj vyšetrovanie a zistia sa príčiny," dodal.
 

img

 

V tomto letovisku sa v čase najväčšej hrozby nachádzali aj zahraniční turisti. Podľa miestnych úradov však oheň nikoho z nich neohrozil. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies