8 nevšedných superáut, ktoré vás uchvátia nielen svojím vzhľadom, ale aj strhujúcimi vlastnosťami

NETKY.SK • 22 Máj 2023, 17:00 • 2 min
8 nevšedných superáut, ktoré vás uchvátia nielen svojím vzhľadom, ale aj strhujúcimi vlastnosťami

Za tie roky sa vyrobilo veľa superáut v rôznych krajinách sveta. V týchto dňoch sa niekedy zdá, že každých pár mesiacov sa objaví na trhu nové superauto, no však iba hŕstka z nich sa stane ikonami. V tomto článku vám predstavujeme 8 superáut, ktoré vás nielen očaria svojim vzhľadom, ale aj prekvapia svojimi vlastnosťami.

slovakia

left justify in out

V svete automobilového dizajnu a technológií existuje niekoľko superšportových áut, alebo skrátene superáut, ktoré vyčnievajú svojou unikátnosťou a výnimočnosťou. Tieto vozidlá sú väčšinou považované za vrcholný prejav inovácie a rýchlosti. V tomto článku sa pozrieme na 8 nevšedných superáut, ktoré si zaslúžia vašu pozornosť.

 

1. Gumpert Apollo

 

Tento, V8 motorom poháňaný, nemecký stroj s názvom Gumpert Apollo prekypuje futuristickým vzhľadom (pripomínajúcim raketoplán) a výraznými sacími prieduchmi po bokoch. Bol vyrábaný v rokoch 2005 2012, kedy bola jeho výroba už nadobro pozastavená kvôli tomu, že spoločnosť Gumpert Sportwagenmanufaktur GmbH, ktorá Apollo vyrábala, skrachovala.

 

img

 

2. Rimac C_Two

 

Chorvátsky výrobca Rimac Automobili prináša na trh superauto, ktoré kombinuje výkon a elektrickú technológiu. Rimac C_Two je elektrické vozidlo s neuveriteľným výkonom viac ako 1900 koní a maximálnou rýchlosťou okolo 412 km/h. S jeho jedinečným designom a špičkovými vlastnosťami patrí medzi najvýkonnejšie elektromobily na svete.

 

img

3. Koenigsegg Jesko

 

Švédska automobilka Koenigsegg je známa svojimi exkluzívnymi a extrémne rýchlymi superautami. Jesko nie je výnimkou. S 1600 koní a aerodynamickým dizajnom dosahuje rýchlosť viac ako 480 km/h. Jesko je tiež vybavené pokročilým systémom riadenia a zdokonaľovanou technológiou pre maximálnu jazdnú dynamiku.

 

img

 

4. Aston Martin Valkyrie

 

Vytvorený spoločnými silami Aston Martin a Red Bull Advanced Technologies, Valkyrie je zhmotnením špičkovej motoristickej technológie. Tento hybridné superauto disponuje výkonom viac ako 1000 koní a okolo 350 km/h. Valkyrie poskytuje jedinečný zážitok z jazdy a ponúka výkon, ktorý sa blíži k vozidlám Formuly 1.

 

img

 

5. Bugatti Chiron Super Sport 300+

 

Bugatti Chiron Super Sport 300+ sa stal prvým sériovo vyrábaným autom, ktoré prekročilo rekordnú rýchlosť 482 km/h. S výkonom 1600 koní a pôsobivým dizajnom je toto superauto symbolom technického a dizajnérského majstrovstva. Je to vozidlo, ktoré dosahuje extrémne rýchlosti, no s pohodlnou a luxusnou atmosférou v interiéri.

 

img

 

6. Pagani Huayra BC

 

Huayra BC od talianskeho výrobcu Pagani Automobili je jedným z najvzácnejších a najobdivovanejších superaut na trhu. S výkonom viac ako 750 koní a revolučným aerodynamickým dizajnom prináša Huayra BC na scénu jedinečné zážitky z jazdy. Toto talianske superauto kombinuje umenie, technológiu a vysoký výkon do jedného dokonalého balenia.

 

img

 

7. McLaren Senna

 

Pomenovaný po slávnom pretekárovi Ayrtonovi Sennovi, McLaren Senna prináša najlepšie z jazdy na okruhu do sveta cestných áut. Svojím aerodynamickým dizajnom, 800 koňmi a špičkovou ovládateľnosťou je Senna dokonalým prejavom výkonu a precíznosti.

 

img

 

8. Lamborghini Sián

 

Sián je prvý hybridný superšportový automobil od Lamborghini. S kombináciou elektromotoru a V12 motoru s výkonom 819 koní je Sián najrýchlejším vozidlom od Lamborghini. Jeho futuristický vzhľad a inovatívne technológie robia zo Siánu jedno z najexkluzívnejších superáut na trhu.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies