Najznámejšie podnikateľské subjekty v stávkovom priemysle

NETKY.SK • 25 November 2022, 9:36 • 2 min
Najznámejšie podnikateľské subjekty v stávkovom priemysle

Stávkovanie je pre športovú obec istým trendom, životným štýlom, alebo jednoducho obľúbenou voľnočasovou aktivitou. Počet aktívnych stávkarov vôbec nie je zanedbateľný, preto je celý tento „trh“ atraktívny aj pre podnikateľské subjekty. Navyše, noví hráči sa ochotne zaujímajú aj o v súčasnosti veľmi lákavé a atraktívne vstupné podmienky.

slovakia

left justify in out

Svoje miesto si drží aj štát

 

Ak ste doteraz neboli zorientovaní v stávkovom biznise, tak už asi chápete, že ide o obchodne atraktívnu oblasť. Aj z toho dôvodu si štát nemohol dovoliť, aby nefiguroval so svojou spoločnosťou na tomto trhu. Od roku 1992 preto Slováci poznajú národnú lotériovú spoločnosť Tipos, ktorá má aj svoju sekciu so športovým stávkovaním.

 

Obsiahla platforma, ktorá poskytuje klientom viacero služieb vrátene lotérie či virtuálneho kasína, je aktívna aj na scéne slovenského športu. Tipos je v roku 2022 hrdým partnerom Slovenského olympijského a športového výboru alebo aj napríklad najvyššej hokejovej extraligy. Najnovšie však spoločnosť figuruje už aj v názve najväčšej hokejovej arény na Slovensku.

 

Domovský stánok Slovana Bratislava – štadión Ondreja Nepelu, nesie marketingový názov Tipos aréna, čo trochu rozvírilo vody medzi klubom a touto spoločnosťou. Kameň úrazu je v tom, že úspešný slovenský hokejový klub podporuje iná stávková kancelária – Niké.

 

Spoločnosť, ktorej meno sa zhoduje s gréckou bohyňou víťazstva, podporuje celý rad športových organizácií a súťaží. Okrem bratislavského futbalového a hokejového Slovana, nájdeme logo tejto stávkovej kancelárie aj v hádzanárskej extralige, basketbalovej najvyššej súťaži mužov a žien, lige malého futbalu a aj medzi partnermi národného zväzu tohto športu. Nechýbajú tiež volejbalové prvé ligy mužov a žien, cyklistické preteky okolo Slovenska, šípkarská liga či basketbalový klub v Prievidzi, futbalový v Podbrezovej alebo lyžiarsky tím Petry Vlhovej.

 

Atraktívna futbalová oblasť

 

Stabilné marketingovo atraktívne miesto si na Slovensku neustále udržuje futbal, ktorý má aj v kurzovej ponuke stávkových kancelárií skutočne široké zastúpenie. Stávková spoločnosť Tipsport je hlavným partnerom až šestice tímov z našej najvyššej futbalovej súťaže. Keď k tomu pridáme aj partnerstvo so Slovenským zväzom ľadového hokeja, dostaneme obraz o tom, aké postavenie má asi táto spoločnosť v našom prostredí. A nechýba ani spojenie s MMA organizáciou Oktagon.

 

Za Tipsportom však nezaostávajú ani zvyšné slovenské stávkové kancelárie. Fortuna má pevnú väzbu s najvyššou futbalovou súťažou na Slovensku a tiež Slovenským futbalovým zväzom. DOXXbet zase podporuje futbalistov Žiliny.

 

Nebezpečné zvyšovanie daní

 

Keď si to celé zhrnieme, stávkové spoločnosti hrajú veľkú rolu v súčasnom fungovaní slovenského športu. Financovanie zo strany štátu viac menej nestačí ani na pokryte bežného a základného fungovania, preto sú sponzorstvá tipérskych spoločností priam strategické.

 

Aj z toho dôvodu vzbudil veľké vášne avizovaný krok štátu týkajúci sa zvýšenia daňového zaťaženia stávkových kancelárií. Najväčšie slovenské športové zväzy žiadali prehodnotenie tohto zámeru, čo potvrdili aj podpísaním otvoreného listu adresovaného predsedovi NRSR Borisovi Kollárovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viky Kriskova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona