Zachráň psíka z útulku adopciou. Funguje to online

NETKY.SK • 28 Január 2021, 14:26 • 2 min
Zachráň psíka z útulku adopciou. Funguje to online

Zachrániť zvieratko z útulku a dať mu nový domov už môžeme online z pohodlia domova.

slovakia

left justify in out

Vedeli ste, že kvôli adopcii  psíka z útulku už nemusíte cestovať po celom Slovensku? Celé podujatie je pod záštitou Zvieracieho ombudsmana s názvom Nájdite sa, umožňuje ľuďom vybrať si psíka online a jednoducho.

 

img

 

„Akcia Nájdite sa so zvieratkom z útulku! je bezpochyby prvou akciou svojho druhu v Bratislave a v Košiciach, ktorá si za 20 “vydaní” našla stabilné miesto v social kalendári obyvateľov i návštevníkov. Je to totiž prvá „ľudsko-zvieracia zoznamka”, inými slovami príležitosť pre rodinky, ktoré si chcú adoptovať opusteného chlpáča, ale boja sa ísť do útulku alebo sa inak nevedia odhodlať,“ vysvetluje zvierací ombudsman na webe. Rodinám sú dokonca k dispozícii odborníci, ktorí pomôžu pri výbere zvieratka či poradia.

 

img

 

 

Zvierací ombudsman je organizácia, ktorej zriadením sa zhmotnila dlhoročná snaha zjednotiť útulky pre týrané a opustené zvieratá a ochranárske združenia na Slovensku.

 

„Spolu sa nám podarilo zmeniť Trestný zákon, či nájsť domov stovkám zvieratám cez naše podujatie Nájdite sa! so zvieratkom z útulku. Sme tu pre združenia a útulky, ktoré denne bojujú o prežitie a na riešenie mnohých problémov nemajú čas ani ľudské kapacity. Nemajú čas písať trestné oznámenia, lebo zachraňujú obeť- týrané zviera a trávia s ním dni a týždne na klinike či v dočasnej opatere. Zákony a osveta znamenajú menej zvierat týraných, menej zvierat v uliciach, menej v útulkoch. Praktická pomoc útulkom znamená konečne viac času na podstatné veci. Našou motiváciou však nie je iba pomoc týraným a opusteným zvieratám, ale snaha celkovo umenšiť krutosť na Slovensku. Násilie je totiž len jedno a snaha o jeho zmiernenie by nás mala zjednocovať,“ píšu organizátori na svojom webe.

 

Web spája útulky, psíkov a rodiny na jednom mieste. Uľahčuje celý proces výberu psíka prostredníctvom dotazníka a ONLINE adopcie.

 

Dokonca ak neviete psíka vycvičiť, je tu blog HAU TO?, kde sa môžete informovať ako na to.

 

A čo ak ste svedkom týrania nejakého zvieratka?

„Nebojte sa a nenechajte to tak! Kontaktujte nás cez KONTAKTNÝ FORMULÁR,“ vyzýva ombudsman.

 

Formulár nájdete tu! 

 

Adopciu vyriešite tu! 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies