Viac ako polovica Ukrajincov je za ukončenie občianskej vojny

NETKY.SK • 29 Január 2019, 15:29 • 2 min
Viac ako polovica Ukrajincov je za ukončenie občianskej vojny

UKRAJINA - Viac ako polovica Ukrajincov si želá ukončenie vojny v Donbase, dokonca aj s odmietaním územia, ktoré zaberajú neuznané republiky. Informáciu podal Interfax-Ukrajina s odvolaním sa na riaditeľa sociologickej spoločnosti Seetarget Alexeja Borovského.

slovakia

left justify in out

Štúdia pod názvom "Ukrajina v centre sociológie. Sociálne postoje občanov počas volebnej kampane v roku 2018"  trvala od 17-teho do 23-ho decembra 2018 a zúčastnilo sa jej viac ako 2000 respondentov vo veku nad 18 rokov. 

 

Za pokračovanie vojny všetkými možnými prostriedkami, aj vrátane použitia sily, je celkovo 24 % respondentov. Boje by mali podľa opýtaných priebehať až dovtedy, pokiaľ by sa nedosiahla plná kontrola nad celým územím štátu. 73 % obyvateľstva východnej časti Ukrajiny si praje zase naopak ukončenie bojov a nastolenie mieru.

     
"Táto téma skutočne rozdeľuje Ukrajinu do dvoch politických táborov, či dokonca dvoch veľkých sociálnych skupín", vysvetlil Borovský.

       

img


Napriek prebiehajúcemu ozbrojenému konfliktu prevládajú negatívne postoje ohľadom voľného predaja zbraní. 77 % respondentov to nepodporuje, a to ani pod podmienkou prísnejšej zodpovednosti za škody spojené s používaním zbraní a ich nezákonným obchodovaním. 18 % domáceho obyvateľstva považuje voľný predaj zbraní za akceptovateľný.  Ozbrojený konflikt v Donbasse si od roku 2014 vyžiadal už viac ako 13 000 obetí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies