Južná Austrália prisľubuje ďalšiu podporu pre príchod ľudí z krajín zničených vojnou

NETKY.SK • 18 Marec 2024, 17:25 • 2 min
Južná Austrália prisľubuje ďalšiu podporu pre príchod ľudí z krajín zničených vojnou

CANBERRA - Vláda Južnej Austrálie (SA) oznámila, že poskytne dodatočnú humanitárnu podporu ľuďom, ktorí prídu do štátu z vojnou zničených krajín.

slovakia

left justify in out

Peter Malinauskas, premiér SA, v piatok predstavil nový balík, ktorý ľuďom utekajúcim pred konfliktmi umožní prístup k ďalšiemu bývaniu, vzdelávaniu a lekárskej podpore v SA.

V rámci štátom financovaného balíka budú mať držitelia humanitárnych víz nárok na oslobodenie od medzinárodných študentských poplatkov a nákladov na verejné nemocnice, bezplatnú verejnú dopravu, poukážky na potraviny, podporu na pokrytie dlhopisov a skorých platieb za prenájom a asistovaný prístup k službám podpory pre osoby so zdravotným postihnutím.

Austrálska federálna vláda obmedzila počet dostupných miest v programe humanitárnych víz krajiny v rokoch 2023-24 na 20 000.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Anadolu Agency
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies