Slováci v druhom zápase zdolali Lotyšsko. Rozhodol 17-ročný debutant

NETKY.SK • 22 Apríl 2021, 06:00 • 2 min
Slováci v druhom zápase zdolali Lotyšsko. Rozhodol 17-ročný debutant

Slovenská hokejová reprezentácia zvíťazila nad Lotyšskom najtesnejším rozdielom 1:0 po predĺžení v stredajšom prípravnom zápase pred majstrovstvami sveta. Víťazný gól strelil len 17-ročný debutant Juraj Slafkovský po skvelej akcii ďalšieho mladíka Samuela Kňažka.

slovakia

left justify in out

 Slovákom sa tak podarilo odplatiť Lotyšom utorkovú prehru 1:2 po predĺžení. Oba zápasy sa odohrali pred prázdnymi tribúnami v Piešťanoch. 

 

Súvisiaci článok: Slovenskí hokejisti prehrali v prípravnom zápase proti Lotyšsku po prdĺžení


"Boli sme rýchlejší a silnejší na puku ako včera. Aj mladí hráči boli veľmi dobrí. Slafkovský dosiahol víťazný gól po Kňažkovej akcii, bolo zábavné sledovať ako hrali. Všetci naši mladí hráči zahrali veľmi dobre proti hotovým mužom. Celkovo sme dali vo dvoch zápasoch iba po góle, musíme teda viac strieľať a pokúšať sa skórovať. Napríklad aj dorážkami a tečmi namiesto toho, aby sme chceli zakončovať perfektné akcie," uviedol tréner domácej reprezentácie Craig Ramsay v prvej reakcii pre RTVS.

 



Strelec jediného gólu Juraj Slafkovský sa vo veku 17 rokov a 22 dní stal historicky najmladším hráčom, ktorý si obliekol národný dres mužského reprezentačného áčka v oficiálnom zápase. Okrem neho sa predstavil aj obranca Šimon Nemec vo veku 17 rokov a 65 dní. 

Veľkú šancu slovenského tímu nepremenil v 37. min Daniil Fominykh, ktorý sa z ľavej strany natlačil až pred brankára, ale jeho forhendovému blafáku chýbali centimetre. Aj v záverečnej minúte druhej tretiny mohli aktívnejší Slováci otvoriť skóre, ale po prihrávke 18-ročného obrancu Samuela Kňažka o tri roky starší Andrej Kollár neuspel zoči-voči brankárovi Lotyšov Ivarsovi Punnenovsovi.

 



Už po niekoľkých sekundách tretej tretiny Lotyši otvorili skóre, ale gól Miksa Indrašisa neplatil po trénerskej výzve Slovákov. Arbitri však tento gól neuznali pre kontakt lotyšského útočníka s brankárom. 

 

 Lotyši mali dobrý záver tretej tretiny, ale z veľkej prevahy gól nevyťažili. Z predĺženia uplynulo len 52 sekúnd, keď akciu dvoch slovenských mladíkov zakončil gólom do odkrytej bránky rekordér Slafkovský.

 

Cez víkend nás čaká dvojica prípravných zápasov proti Nemecku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies