Sprístupniť poslancom informácie SIS bolo podľa Mikulca chybou

NETKY.SK • 2 Jún 2021, 15:28 • 2 min
Sprístupniť poslancom informácie SIS bolo podľa Mikulca chybou

BRATISLAVA - Sprístupnenie informácií Slovenskej informačnej služby (SIS) o údajných manipuláciách vyšetrovania medializovaných káuz poslancom parlamentu považuje minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) za chybu. Uviedol to po dnešnom rokovaní vlády.

slovakia

left justify in out

Nemuselo ísť o tú istú správu

Osoby oprávnené oboznamovať sa s utajovanými skutočnosťami by nemali porušovať zákon. Reagoval tak na skutočnosť, že informácie zo správy pre poslancov sa objavili na verejnosti. Zároveň však povedal, že nevie, či správa z parlamentu bola tá istá, ktorú videl na stretnutí v SIS.

 

img


Pokiaľ ide o opozičných poslancov, ktorí sa k informáciám SIS verejne vyjadrovali, podľa ministra hlavne "prerozprávali svoje príbehy a svoje verzie". „Každý si musí byť vedomý svojho konania a pokiaľ poruší zákon o ochrane utajovaných skutočností, tak verím, že si bude niesť aj zodpovednosť," povedal Mikulec.

 

Minister zároveň potvrdil, že informáciami od SIS sa zaoberá policajná inšpekcia. "Ja neviem v akom štádiu je to preverovanie, ani mi to neprináleží. Koná sa v tom, ale neviem, či už bolo nejaké trestné stíhanie zahájené," dodal na záver.

 

img


Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) v súvislosti so zverejnením údajných informácií zo správy SIS zverejnil výzvu, v ktorej varuje pred distribúciou a medializáciou daného materiálu. Šírenie dokumentu úrad zaznamenal "cez rôzne mobilné, aj desktopové aplikácie".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies