Najmenej 17 mŕtvych pri výbuchu bomby v autobuse v Pešávare

NETKY.SK • 27 September 2013, 12:15 • 2 min
Najmenej 17 mŕtvych pri výbuchu bomby v autobuse v Pešávare

PEŠÁVAR - Sedemnásť ľudí prišlo dnes o život pri bombovom útoku na autobus prevážajúci zamestnancov štátneho úradu v pakistanskom meste Pešávar. Informovala o tom miestna polícia.

slovakia

left justify in out

K explózii, pri ktorej utrpelo zranenia okolo 40 osôb, došlo v zadnej časti vozidla. Podľa polície bola predpokladanou príčinou explózie bomba umiestnená v autobuse, čo však bude možné potvrdiť až po dôkladnejšom vyšetrovaní. Ako upozorňuje agentúra AP, v Pakistane občas dochádza k výbuchom v autobusoch na plynový pohon pri poruche spaľovacieho zariadenia.

K útoku sa bezprostredne neprihlásila žiadna militantná skupina. Islamistickí vzbúrenci uskutočnili v uplynulých rokoch v Pešávare, hlavnom meste provincie Chajbar Paštúnchvá, a jeho okolí, množstvo útokov, ktorých cieľom boli najmä vládni predstavitelia a symboly pakistanského štátu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies