Iker Casillas už nechce meniť klubový dres, v Porte by hral rád do ukončenia kariéry

NETKY.SK • 19 Marec 2019, 16:21 • 2 min
Iker Casillas už nechce meniť klubový dres, v Porte by hral rád do ukončenia kariéry

PORTO - Legenda Realu Madrid, Španiel Iker Casillas je so svojím terajším zamestnávateľom FC Porto nadmieru spokojný. Dokonca kolujú informácie, že sa chystá zmluvu predĺžiť. V klube pôsobí už od roku 2015 a nechal sa počuť, že by tu rád ukončil aj svoju hráčsku kariéru.

slovakia

left justify in out

Veď prečo aj nie. FC Porto prežíva v tomto ročníku skvelú sezónu. V domácej súťaži je to každoročne tuhý boj s mestským rivalom Benficou Lisabon. Momentálne sú oba kluby na špici tabuľky so 63 bodmi. Benfica je prvá len vďka lepšiemu skóre. V Lige Majstrov je to už o niečom inom. Porto sa tento rok dostalo medzi 8 najlepších tímov Európy, po tom ako v osemfinále vyradilo AS Rím. V osemfinále im los síce pridelil minulého finalistu Fc Liverpool, no i tak sa dá už táto sezóna Champions League považovať zo strany Portugalcov za úspešnú.

 

img

 

Iker Casillas je podobného názoru. Od prvých chvíľ po prestupe z Realu Madrid ho fanúšikovia milovali. Porto je veľký klub s bohatou históriou. Dokonca sa mu v roku 2004 podarilo nečakane aj vyhrať túto najcennejšiu futbalovú "ušatú" trofej. Iker so svojimi skúsenosťami, ktoré pochytal v Reale môže v portugalskej lige len zúžitkovať vo svoj a tímový prospech.

 

"Keď som sem prišiel z Realu Madrid, dočkal som sa fantastického uvítania a v tíme sa o mňa starajú dobre. Čoskoro budem mať už 38 rokov (nar. 20. mája 1981) a tento týždeň podpíšem novú zmluvu s Portom, kde chcem zotrvať až do 'štyridsiatky'. Zároveň tu chcem ukončiť kariéru," cituje slová Casillasa web denníka Marca.

 

 

V Porte od roku 2015 odchytal 149 súťažných stretnutí, v ktorých si až v 71 prípadoch udržal čisté konto. S realom dokázal Ligu majstrov vyhrať celkovo 3 razy (1999/2000, 2001/2002 a 2013/2014). 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#halamadrid #lisbon2014 #champions #championsleague #realmadrid #ikercasilas

Príspevok, ktorý zdieľa Robert Kawuki Rexroth (@robertrexroth),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies