Najlepším pivom planéty je Primátor Weizenbier z Náchoda

NETKY.SK • 7 Október 2013, 16:54 • 2 min
Najlepším pivom planéty je Primátor Weizenbier z Náchoda

PRAHA/LONDÝN - Titul najlepšie pivo planéty si z udeľovania prestížnych ocenení World Beer Awards v Londýne odniesol produkt Primátor Weizenbier z Náchoda v Královohradeckom kraji na severovýchode ČR. Informáciu priniesol internetový server Novinky.cz s odvolaním sa na riaditeľa náchodského pivovaru Josefa Hlavatého.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov sa pšeničné pivo z Náchoda presadilo v konkurencii celkove 600 pív z viac ako 30 krajín súťažiacich v rôznych kategóriách. Degustátori, majstri pivovarníckeho remesla z rôznych končín sveta tu naslepo ochutnávali pivá, aby určili najskôr najlepšie v jednotlivých kategóriách, a potom aj najlepší mok spomedzi finalistov. Pre české pivovarníctvo je to vôbec prvé podobné ocenenie v histórii súťaže usporadúvanej od roku 2007.

Náchodský výrobca bodoval už v minulosti v kategóriách ležiakov a čiernych pív, absolútne víťazstvo tam však vnímajú ako jedinečný úspech, ktorý by mohol zvýšiť predaj ich produktu hlavne v zahraničí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies