Najlepší kanonier z Kene už je v Nitre, absolvuje skúšku

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 13:50 • 2 min
Najlepší kanonier z Kene už je v Nitre, absolvuje skúšku

NITRA - Do kádra účastníka druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže FC Nitra môže čoskoro pribudnúť kenský útočník John Mark Makwatta. Portál nasanitra.sme.sk informuje, že 21-ročný zakončovateľ (nar. 1. júna 1995) už je na Slovensku a pod Zoborom absolvuje skúšku.

slovakia

left justify in out

"Za prestupy sme zodpovední ja a pán Valenta, Makwatta musí absolvovať sedem až desaťdňovú skúšku, aby pribudol do mužstva," citoval web nasanitra.sme.sk trénera Nitranov Ivana Galáda.

Agentúra SITA s odvolaním sa na kenské zdroje počas uplynulého týždňa ako prvá informovala o tom, že Makwatta mieri pod Zobor. Web Nairobi News doplnil, že Makwatta po absolvovaní lekárskej prehliadky podpíše dvojročný kontrakt s mesačným príjmom približne vo výške 400-tisíc kenských šilingov (3700 eur).

Makwatta bol v drese tímu Ulinzi Stars najlepším kanonierom vlaňajšieho ročníka najvyššej kenskej súťaže, v májovom domácom medzištátnom prípravnom stretnutí proti Tanzánii (1:1) debutoval v seniorskej reprezentácii. V 63 ligových zápasoch za Ulinzi strelil 38 gólov. "Hovoril som s trénerom Ivanom Galádom. Očakáva odo mňa góly, ktoré pomôžu mužstvu k postupu," povedal Makwatta pre Nairobi News a doplnil: "Je to ako sen, vždy som chcel hrať v Európe. Záujem mali aj kluby zo Švédska a Dánska, no ponúkli mi len skúšku, a na to nebol čas."

Nitrania vstúpili do jarnej časti II. ligy dvoma víťazstvami a dve kolá pred koncom základnej časti figurujú na 3. priečke v tabuľke skupiny Západ. Nemali by chýbať v nadstavbovej časti, v ktorej sa sexteto najlepších zo Západu pobije s elitnou šestkou z Východu o jednu miestenku do Fortuna ligy 2017/2018. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies