Greta Thunbergová plánuje masívny protest, už sa nebude týkať len študentov

NETKY.SK • 27 Máj 2019, 13:50 • 2 min
Greta Thunbergová plánuje masívny protest, už sa nebude týkať len študentov

Švédska ekoaktivistka, ktorá sa v posledných mesiacoch dostala do povedomia verejnosti svojimi ekologickými protestami, pripravuje veľkú akciu.

slovakia

left justify in out

Meno Greta Thunbergová v poslednom období veľmi rezonuje, preto sa zrejme už dostalo do uší aj vám. Ak náhodou nie, pripomenieme, že ide o 16-ročnú environmentálnu aktivistku zo Švédska, ktorej sa podarilo pomocou sociálnych sietí zburcovať mladých ľudí po celom svete. Spoločne organizujú protesty nazývané „Piatky za budúcnosť“, ktoré sa konajú v stovkách miest naprieč všetkými kontinentmi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

‪About 40 000 people marched for the climate in Copenhagen today!! #climatebreakdown #ecologicalbreakdown

Príspevok, ktorý zdieľa Greta Thunberg (@gretathunberg),

Do týchto protestov sa zapájajú predovšetkým študenti, ktorí volajú po náprave a apelujú na staršiu generáciu a vlády štátov, aby sa pokúsili zvrátiť situáciu, do akej našu planétu dostali. Takúto ju totiž zanechali mladým ľuďom, vďaka čomu ich prakticky pripravili o budúcnosť. Klimatické zmeny gradujú, situácia sa neustále zhoršuje a plány na nápravu sú v nedohľadne.

 

Thunbergová najnovšie oznámila, že v septembri plánuje „pritvrdiť“. Pripravuje totiž najmasívnejší štrajk za ochranu klímy, do ktorého už nebudú zapojení len študenti, ale aj dospelí a pracujúci ľudia, pretože táto pálčivá problematika sa týka aj ich.

 

Protest by sa mal uskutočniť 20. septembra, kedy sa začína klimatický týždeň. Medzinárodná akcia by tak mohla byť najväčším ekologickým protestom v histórii. Zapojiť sa môžete aj vy!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies