Značná časť učiteľov prejavila záujem o očkovanie, neodmietajú ani neregistrovaný Sputnik V

NETKY.SK • 21 Február 2021, 13:34 • 2 min
Značná časť učiteľov prejavila záujem o očkovanie, neodmietajú ani neregistrovaný Sputnik V

BRATISLAVA - Na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 bolo zaregistrovaných zhruba 8500 učiteľov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V diskusnej relácii televízie TA3 V politike to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS). 

 

Dodal, že v priebehu týždňa ostalo voľných viac ako štyritisíc registračných kapacít. Prioritne ide o miesta v Dunajskej Strede, Košiciach, Leviciach, Rimavskej Slobode, Spišskej Novej Vsi, Starej Ľubovni, Trebišove, Vranove nad Topľou a Žiari nad Hronom.

 

Záujem o očkovanie je enormný

Minister by v týchto lokalitách požiadal učiteľov prvého a druhého stupňa základných škôl a stredných škôl, aby využili systém očkovania.

 

Dodal, že o vakcináciu prejavili záujem nie len učitelia, ale aj nepedagogickí zamestnanci, čo bolo dôvodom prečo navýšili počet očkovacích dávok z 21 tisíc na 28 tisíc kusov

 

img

 

„Záujem bol enormný. Aj preto sa po diskusii s ministrom zdravotníctva otvoril celý systém a v súčasnosti sa môžu registrovať už aj učitelia druhého stupňa základných škôl alebo stredných škôl v jednotlivých kategóriách,“ zdôraznil Gröhling. 

 

Súvisiaci článok: Cez víkend pribudnú vakcinačné centrá pre učiteľov. Kto sa môže nechať zaočkovať?

 

Učitelia sa zaujímajú o Sputnik V
Ako uviedol minister, školy na Slovensku sa otvárajú priebežne, momentálne je otvorených viac ako 2700 škôl, ktoré navštevuje 177 tisíc detí.


Gröhling v reakcii na vakcínu Sputnik V uviedol, že by sa mala uskutočniť registrácia tejto vakcíny v Európskej agentúre pre lieky (EMA) alebo v Štátnom ústave pre kontrolu liečiv (ŠUKL).

 

V tejto otázke sa tak priklonil na stranu členov Za ľudí, ktorí nekompromisne odmietli používanie necertifikovanej ruskej vakcíny na Slovensku skôr, ako ju schváli EMA. 

 

img

 

Podotkol, že podľa neho existuje tlak časti učiteľov, ktorí by sa dali radšej očkovať Sputnikom V.

 

Minister tiež nevedel povedať, kedy sa budú očkovať učitelia nad 56 rokov, keďže sú problémy s dodávkou vakcíny od Pfizer/BioNTech a Moderna. Aktuálne sa očkujú pedagógovia do 55 rokov vakcínou AstraZeneca. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies