Milovníci snehu sa dočkajú! Už zajtra napadnú prvé snehové vločky

NETKY.SK • 25 November 2021, 20:14 • 2 min
Milovníci snehu sa dočkajú! Už zajtra napadnú prvé snehové vločky

BRATISLAVA - V závere týždňa nasneží v hlavnom meste Slovenska. Nie je však isté, či sa snehová nádielka aj udrží.

slovakia

left justify in out

Už v piatok by mali na Slovensku napadnúť prvé centimetre snehu. Ako informoval portál iMeteo.sk, napodiv v Bratislave by malo napadať viac snehu ako v severných častiach krajiny. Napriek tomu, že na dnešný deň Katarín, sme sa zaobišli na väčšine územia bez poľadovice, v závere týždňa sa to môže zmeniť.  Teploty klesnú k nule a ľudia sa môžu tešiť na prvé snehové vločky

 

Hmlisté počasie v piatok okolo obeda vystrieda dážď, ktorý sa postupne s poklesom teplôt zmení na sneženie. "Numerické modely potvrdzujú to, čo sa očakáva už niekoľko dní a síce, že v závere týždňa nás čaká ochladenie, ktoré so sebou prinesie aj prvé snehové vločky. Tie by sa mali vyskytovať aj v nižších polohách," píše portál. 

 

img

 

,,Od juhozápadu sa bude nad naše územie nasúvať zrážková činnosť, ktorá bude súvisieť s blížiacou sa tlakovou nížou. Takzvaná Jadranka, čiže tlaková níž, ktorá v zimnom období prichádza z oblasti Jadranského mora, prinesie na naše územie najskôr dážď, ktorý postupne v niektorých oblastiach nášho územia bude prechádzať do sneženia,“ informuje portál.

 

Zároveň pripomína, že snehovej nádielky sa nedočkajú všetky mestské časti. V Záhorskej Bystrici, Dúbravke či na Kolibe bude snežiť. V nižšie položených lokalitách ako je Staré mesto či Ružinov budú obyvatelia potrebovať dáždniky, pretože tam bude pršať. 

 

To, že bude snežiť, ešte neznamená, že sa snehová pokrývka na povrchu udrží. Podľa imeteo.sk sa s najväčšou pravdepodobnosťou v sobotu ráno udrží na Záhorí, Myjavsku a v oblasti Malých Karpát.

 

img

 

„V piatok začne počas dňa najskôr na mnohých miestach pršať. Malé Karpaty však budú zohrávať mimoriadne veľkú rolu. Budú totiž oddeľovať studený vzduch od severozápadu od teplejšieho, ktorý bude zostávať na juhovýchode. Zatiaľ čo v Malackách by v piatok popoludní malo pri teplote okolo 0 °C snežiť, tak na opačnej strane Malých Karpát v Trnave bude pri teplote +3 °C pršať,“ píše portál. 

 

Pršať by malo zajtra poobede a v priebehu večera na severozápade, či na Kysuciach. Až z piatka na sobotu začne snežiť na Považí, Kysuciach a na severne Slovenska.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies