Šéf WHO navštívi zemetrasením zasiahnuté oblasti v Sýrii

NETKY.SK • 10 Február 2023, 09:15 • 2 min
Šéf WHO navštívi zemetrasením zasiahnuté oblasti v Sýrii

ŽENEVA - Generálny riaditeľ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus vo štvrtok uviedol, že je na ceste do Sýrie, ktorú v noci na pondelok spolu s Tureckom zasiahlo silné zemetrasenie. Nešťastie si vyžiadalo v oboch krajinách už viac ako 21.000 obetí. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

slovakia

left justify in out

Cestujem do Sýrie, "kde WHO podporuje základnú zdravotnú starostlivosť v oblastiach postihnutých nedávnym zemetrasením, pričom staviame na našej dlhoročnej práci v celej krajine," napísal Tedros v príspevku na sociálnej sieti Twitter. Organizácia Spojených národov vo štvrtok oznámila, že zasiahnuté oblasti v Turecku a Sýrii cez víkend navštívi námestník generálneho tajomníka OSN pre humanitárne záležitosti Martin Griffiths. Zemetrasenie s magnitúdou 7,8 zasiahlo oblasť okolo turecko-sýrskych hraníc v noci na pondelok. Nešťastie si v oboch krajinách podľa miestnych úradov vyžiadalo už viac ako 21.000 obetí. WHO varovala, že v dôsledku zemetrasenia môže Turecko a Sýriu zasiahnuť sekundárna zdravotnícka kríza, ktorá môže byť horšia ako samotné zemetrasenie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona