Náhla smrť moderátorky TV Jojko. Navždy nás opustila Lucia Palugyayová

NETKY.SK • 27 Február 2024, 10:30 • 2 min
Náhla smrť moderátorky TV Jojko. Navždy nás opustila Lucia Palugyayová

Logopedička Lucia Palugyayová, známa aj ako moderátorka jednej z najúspešnejších relácií detskej televízie Jojko, nás opustila 20. februára tohto roku. S jej odchodom sme stratili nielen talentovanú profesionálku, ale aj milovanú tvár, ktorá zanechala nezmazateľnú stopu vo svete televíznej zábavy.

slovakia

left justify in out

Lucia Palugyayová zohrávala ústrednú úlohu v Rapotáčikovi, jednej z najúspešnejších relácií, ktorá si získala obľubu nielen detí, ale aj ich rodičov. Populárna relácia mala tri série, pričom k poslednej sérii prispela Palugyayová aj ako scenáristka.

Svoje vedomosti a znalosti preniesla aj do knihy, ktorá sa od roku 2018 predala takmer 10-tisíc kusov. V roku 2019 bola táto kniha zaradená medzi TOP TEN detských kníh na Slovensku. Jej príspevok k literárnej scéne pre deti je významný a bude trvať dlho po jej odchode.

Lucia Palugyayová sa špecializovala na oblasť vývinu reči u detí v predškolskom veku. Hoci jej relácia nemohla nahradiť návštevu u odborníka, bola pre rodičov inšpiráciou a pre deti zdrojom zábavy. Jej práca v tejto oblasti prispela k osvieteniu mnohých rodín a podporila rozvoj komunikačných schopností detí po celom Slovensku.

„Je to výborný spôsob precvičovania hlások cez pesničky, slovnú zásobu a tiež spôsob rozprávania sa s deťmi pri každodenných činnostiach. Je to vhodná podporná terapia,“ povedala svojho času logopedička.

Palugyayová mala tiež vzácne prepojenie na rodinnú históriu ako pravnučka slávneho prešporského vinára a obchodníka Jakuba Palugyaya.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: SITA, Pravda, Foto: SITA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies