Autobus na nemeckej diaľnici zišiel do priekopy a prevrátil sa. Nehodu neprežilo päť ľudí

NETKY.SK • 27 Marec 2024, 16:00 • 2 min
Autobus na nemeckej diaľnici zišiel do priekopy a prevrátil sa. Nehodu neprežilo päť ľudí

LIPSKO - Pri stredajšej (27. 3.) nehode autobusu na diaľnici v Nemecku neďaleko Lipska zahynulo najmenej päť ľudí a niekoľko sa ich zranilo. Autobus smerujúci do Mníchova zišiel do priekopy a prevrátil sa.

slovakia

left justify in out

Nehoda sa stala na diaľnici A9, ktorá spája Berlín s Mníchovom. Autobus havaroval neďaleko križovatky diaľnice A9 s diaľnicou A14 vedúcou z Magdeburgu do Drážďan.

Podľa správ médií je na mieste približne sto záchranárov. Pre zranených prileteli vrtuľníky. Lipský denník Leipziger Volkszeitung uviedol, že zranených sú desiatky a že nemocnice v regióne sa pripravujú na príjem desiatich ťažko zranených a až päťdesiatich ďalších s menej vážnymi zraneniami.

Podľa saskej polície je diaľnica A9 po nehode uzavretá v oboch smeroch. „Prosím, dodržujte záchranný pruh,“ vyzvala polícia na sieti X.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / ČTK, Foto: TASR / AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies