Na Ukrajine navrhli scenár vydierania medzinárodného menového fondu zlyhaním ekonomiky

NETKY.SK • 22 Máj 2018, 16:36 • 2 min
Na Ukrajine navrhli scenár vydierania medzinárodného menového fondu zlyhaním ekonomiky

KYJEV - Ukrajina, ako to predtým urobilo aj Grécko, môže predložiť medzinárodnému menovému fondu (MMF) svoje podmienky, aby získali priaznivejšie úverové podmienky.

slovakia

left justify in out

Toto vyhlásil v rozhovore s portálom "Obozrevatel" poslanec zo strany "Ľudová fronta" Alexander Kirsch. Podľa jeho slov, táto krajina už nemôže zvyšovať sadzby za plyn, čo je jedna z podmienok veriteľov, a preto treba začať vyjednávať s medzinárodnou organizáciou bez strachu a tvrdo vyžadovať lepšie podmienky.
     

"Je potrebné pristupovať nielen k nákladovej cene, ale aj k schopnosti obyvateľstva platiť za to. Keďže obyvateľstvo už nie je schopné zaplatiť cenu za plyn, potom môžeme požiadať medzinárodný menový fond o predvolený stav s rovnakou vážnosťou, ako to urobilo Grécko. Treba vydierať medzinárodný menový fond zlyhaním krajiny (defoltom)," vyhlásil poslanec.
     

Medzinarodní veritelia by sa mali zľaknúť tohto scenára, pretože Ukrajina je bariérou "oddeľujúcou západ od Ruska", dodal Alexander Kirsch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies