Vyjadrenie rezortu zahraničia na obvinenia zo strany R. Sulíka

NETKY.SK • 7 Január 2020, 16:56 • 2 min
Vyjadrenie rezortu zahraničia na obvinenia zo strany R. Sulíka

BRATISLAVA - Predseda politickej strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík a následne predseda Občianskeho združenia Srdcom doma sa obrátili na Zastupiteľské úrady SR v zahraničí s výzvou, aby zverejnili informáciu o možnosti voliť zo zahraničia. Podľa šéfa opozičnej SaS ide zo strany ministerstva o sabotovanie.

slovakia

left justify in out

Dátum zverejnenia

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky (MZVEZ SR) tieto obvinenia odmieta. Hovorca rezortu zahraničia Boris Gandel zdôraznil, že "ministerstvo zverejnilo na svojej webovej stránke ako aj na stránke každého zastupiteľského úradu SR v zahraničí v dostatočnom predstihu informáciu o možnosti voliť zo zahraničia, a to dňom 11. novembra 2019."

 

img

 

Spolupráca s MV SR 

Tento manuál obsahuje podrobné detaily a kroky, ktoré je potrebné vykonať pre uplatnenie práva voliť zástupcov do Národnej rady Slovenskej republiky, ako aj odkaz na oficiálnu stránku Ministerstva vnútra (MV) SR, ktorá o voľbách priebežne informuje. 

 

img

 

Propagácia na sociálnych sieťach 

Informácie o možnosti voliť mimo územia Slovenskej republiky poštou boli a sú priebežne zverejňované na sociálnych sieťach, na facebookových stránkach zastupiteľských úradov SR, ako aj na FB stránke Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. V zahraničí sa informácie o konaní volieb v SR dostali aj medzi krajanské komunity v teritóriách. 

 

img

 

Záujem MZVEZ

Aj na základe týchto skutočností rezort zahraničia odmieta akékoľvek obvinenia a nátlaky zo strany akýchkoľvek politických strán. "Našim záujmom je, aby sa na voľbách do Národnej rady SR zúčastnilo čo najviac občanov SR žijúcich v zahraničí, ale aj na Slovensku," vyjadril sa hovorca rezortu. Pripomína tiež, že MZVEZ ocení každé zvýšenie povedomia o tohtoročných parlamentných voľbách, avšak bez zbytočného nátlaku ako na rezort, tak aj na veľvyslancov v zahraničí.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona