Meteorológovia varujú pred silnými búrkami a povodňami

NETKY.SK • 16 August 2021, 18:33 • 2 min
Meteorológovia varujú pred silnými búrkami a povodňami

ŽILINA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal hydrologické výstrahy I. stupňa pre všetky okresy Žilinského kraja a päť okresov Trenčianskeho kraja.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je očakávaný intenzívny dážď. Výstraha je vydaná s platnosťou od 22:00. „Vzhľadom na očakávané prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín hlavne na malých tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity. Je predpoklad výskytu sprievodných povodňových javov aj mimo tokov. Vývoj hydrologickej situácie bude priebežne aktualizovaný," upozorňujú meteorológovia.

 


Výstraha I. stupňa je vydaná pre okresy Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Ilava, Púchov, Považská Bystrica v Trenčianskom kraji a okresy Žilina, Bytča, Martin, Turčianske Teplice, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Námestovo, Tvrdošín a Dolný Kubín v Žilinskom kraji.
 

"Búrky môžu byť sprevádzané prívalovým dažďom, krúpami a silným vetrom," uvádza SHMÚ. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies