Americký časopis National Geographic prepustil posledných redaktorov

NETKY.SK • 29 Jún 2023, 15:00 • 2 min
Americký časopis National Geographic prepustil posledných redaktorov

WASHINGTON - Časopis National Geographic, ktorý patrí k najčítanejším v Spojených štátoch, prepustil svojich posledných zostávajúcich redaktorov. V digitálnej ére sa mu totiž nepodarilo zohnať dostatočné zdroje na reportáže, ktorými sa stal známy.

slovakia

left justify in out

Ide o celkovo približne 19 redaktorov, ktorých o prepustení informovali v apríli. Články budú odteraz zadávať pracovníkom na voľnej nohe alebo ich budú zostavovať spoločne editori. Išlo o druhé prepúšťanie v National Geographic za posledných deväť mesiacov a štvrté od začiatku série vlastníckych zmien v roku 2015.

 

V septembri vlastník časopisu Walt Disney Co. odvolal šesť hlavných redaktorov v rámci mimoriadnej reorganizácie jeho redakčnej činnosti. Odchádzajúci zamestnanci v stredu uviedli, že časopis obmedzil zmluvy, ktoré umožnili fotografom stráviť mesiace v teréne a vytvárať ikonické fotografie mesačníka. V spojitosti so znižovaním nákladov sa tiež už slávne tlačené čísla publikácie s jasným žltým okrajom od budúceho roka nebudú predávať v novinových stánkoch v Spojených štátoch, uviedla spoločnosť v internom oznámení minulý mesiac.

 

Časopis National Geographic bol založený v roku 1888. Na svojom vrchole koncom 80. rokov minulého storočia dosiahol 12 miliónov predplatiteľov v Spojených štátoch a ďalšie milióny v zahraničí. Naďalej patrí k najčítanejším časopisom v USA. Na konci roka 2022 mal necelých 1,8 milióna predplatiteľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies