Sukeľovi sa v Prahe darí, v príprave skóroval už dvakrát

NETKY.SK • 15 August 2019, 13:32 • 2 min
Sukeľovi sa v Prahe darí, v príprave skóroval už dvakrát

BRATISLAVA - Slovenský hokejový útočník Matúš Sukeľ si otvoril strelecký účet v službách pražskej Sparty. Predsezónna akvizícia štvornásobného českého šampióna skórovala proti fínskemu klubu KooKoo hneď dvakrát čím výraznou mierou prispela k víťazstvu 5:1.

slovakia

left justify in out

Sukeľ v konfrontácii s účastníkom najvyššej fínskej súťaže skóroval dvakrát v rozpätí necelých piatich minút. V 13. min zvyšoval už na 3:0, čo bol veľmi dobrý predpoklad k víťazstvu. "Nie je príjemné, keď útočník dlho čaká na gól, obzvlášť v novom klube. Spadne to z vás a sebavedomie vyletí hore. Už v minulých zápasoch sme dávali veľa gólov, ale mňa to nejako obchádzalo. Je to iba príprava, ale každý gól poteší," vyjadril sa slovenský reprezentnt.

 


Rodák z Liptovského Mikuláša strávil ostatnú sezónu v bratislavskom Slovane, kde v 60 zápasoch nazbieral 18 bodov (10+8). Vedenie Sparty zaujal ešte pred svetovým šampionátom, na ktorom bol s piatimi gólmi najlepším strelcom Slovenska. Sukeľ v príprave dostáva priestor aj v presilovkách a spolupráca s Michalom Řepíkom či Marekom Kvapilom sa zatiaľ osvedčila. "Tréner to poskladal takto a verím, že nám to bude fungovať aj počas sezóny. Presilovky často rozhodujú zápasy, potrebujeme v nich byť úspešní," pokračoval Sukeľ.

 


Po doterajších troch prípravných zápasoch má Sparta fantastické skóre 18:2. Množstvo nastrieľaných gólov naznačuje kvalitné zloženie útočných formácii, náročnú hráčsku konkurenciu, no slovenský reprezentant strach o svoje miesto v zostave zatiaľ nemá. "Káder je poriadne nabitý. Na výsledkoch je vidno, že góly dávajú všetky formácie. Konkurencia je však na mieste a každého hráča posúva dopredu," vyjadril sa Sukeľ na záver.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies