Na tréningovom ihrisku v Liptovskom Mikuláši menia 15-ročný umelý trávnik

NETKY.SK • 11 Júl 2023, 18:30 • 2 min
Na tréningovom ihrisku v Liptovskom Mikuláši menia 15-ročný umelý trávnik

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Na tréningovom ihrisku pri mestskom futbalovom štadióne v Liptovskom Mikuláši menia 15-ročný umelý trávnik. Na novom začnú amatéri aj profesionáli trénovať už v auguste.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková. 

 

Dodala, že mesto dalo na športovisku vymeniť aj dve poškodené striedačky a bránky. Ihrisko bude multifunkčné, prispôsobené na bedminton či ragby. "Uprostred leta odštartujeme aj dobudovanie nášho futbalového štadióna pre potreby najvyššej súťaže. Na hracej ploche bude vyhrievaný trávnik, zabezpečíme prístavbu existujúcej západnej tribúny. Čakajú nás aj stavebné úpravy a prístavby prevádzkovej budovy a východnej tribúny B. Súčasťou modernizácie je aj realizácia kamerového a turniketového systému a umelé osvetlenie hracej plochy," prezradila hovorkyňa.

 

Podotkla, že práce sa začnú na prelome júla a augusta a potrvajú pol roka. V jesennej časti ligy sa budú zápasy hrávať z dôvodu rekonštrukcie u súperov a na jar po dokončení na štadióne. Celkové náklady na dobudovanie štadióna predstavujú 2,3 milióna eur, z Fondu na podporu športu získalo mesto príspevok 1,1 milióna eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky, Foto: FB Mesto Liptovský Mikuláš
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies