Moskovská polícia nešla len po Navaľnom, prehľadávali sa aj byty jeho blízkych spolupracovníkov

NETKY.SK • 28 Január 2021, 08:35 • 2 min
Moskovská polícia nešla len po Navaľnom, prehľadávali sa aj byty jeho blízkych spolupracovníkov

MOSKVA - Ruská polícia prehľadala počas včerajších večerných hodín moskovský byt uväzneného opozičného lídra Alexeja Navaľného, dom, kde žije jeho manželka, aj kancelárie jeho protikorupčnej organizácie. Na sociálnych sieťach o tom informovali jeho spolupracovníci.

slovakia

left justify in out

Zástierka?

Zatiaľ nie je známe, či niekoho polícia aj zatkla. Šéf spomínanej protikorupčnej organizácie Leonid Volkov uviedol, že prehliadky vykonali pre údajné epidemické a hygienické priestupky.

 

img

 

Nielen Navaľného byt 
Polícia tiež prehľadala byt Navaľného hovorkyne, ktorú takisto minulý týždeň zatkli a poslali do väzby. Nevyhol sa tomu ani vyšetrovateľ z Navaľného skupiny, uviedla organizácia

 

Zatkli ho hneď po príchode 

Prehliadky sa stali v čase zvýšeného napätia pre Navaľného väzbu. Hlasného kritika Kremľa zatkli 17. januára, keď sa vrátil do Ruska z Nemecka, kde sa od leta zotavoval z otravy nervovoparalytickou látkou typu novičok. On otravu pripisuje Kremľu, vláda to popiera.

 

img

 

Nepokoje 
Za prepustenie Navaľného cez víkend demonštrovali po celej krajine tisíce ľudí a zhruba 4 000 polícia údajne aj zadržala. Jeho podporovatelia pritom vyzývajú na ďalšie protesty.

 

img

 

Prehnali to?

Navaľného zatknutie a tvrdé policajné konanie na protestoch si vyslúžili rozsiahlu kritiku zo Západu a rovnako aj výzvy na jeho prepustenie. Ruské ministerstvo zahraničia v stredu vo vyhlásení uviedlo, že stanovisko ministrov zahraničia krajín skupiny G7 odsudzujúce jeho zatknutie predstavuje "hrubé zasahovanie" do vnútorných záležitostí Ruska.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies