AKTUALIZOVANÉ: Pribudlo viac nakazených ako vyliečených

NETKY.SK • 3 Január 2021, 10:34 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: Pribudlo viac nakazených ako vyliečených

Sobota znamenala aj pozitívnu správu pre viac ako 1700 ľudí. No väčšie číslo priniesol počet ľudí, ktorí sa dozvedeli diagnózu COVID-19.

slovakia

left justify in out

AKTUALIZOVANÉ 12:41: 

 

Informácie doplnil na webovom sídle aj rezort zdravotníctva. Ďalších 596 ľudí s COVID-19 odhalili zo 7562 AG-testov. Kraj s najvyšším prírastkom nakazených má sídlo v Trnave. Pribudlo tu 282 ľudí, ktorých PCR-testy vyhodnotili ako pozitívnych. Najmenej bolo v Prešovskom kraji, len 65 nových prípadov.

 

V súčasnosti v nemocnici leží 2 905 pacientov s potvrdením COVID-19, resp. tých, pri ktorých je zatiaľ len podozrenie na nákazu spôsobenú novým koronavírusom. Na umelú pľúcnu ventiláciu je napojených 238 pacientov. Ďalších takmer 200 osôb leží na oddeleniach s intenzívnou starostlivosťou.

 

Za sobotu na našom území pribudlo 2119 pozitívnych testov na COVID-19, pričom otestovaných bolo 4288 ľudí. Po sobote tiež máme zhoršenú bilanciu v počte úmrtí na ochorenie, ktoré spôsobuje nový koronavírus – umrelo ďalších 67 pacientov.

 

Pozitívum priniesol začiatok víkendu pre 1 709 osôb, ktorý COVID-19 úspešne zvládli. Čísla prinieslo Národné centrum zdravotníckych informácií.

 

Správa bude aktializovaná. Dezinfekčné gély spolu s rúškami si dokážete kúpiť aj na shop.netky.sk.

 

Prečítajte si aj o pľúcnych ventilácicách, ktoré rezort obrany pomohol previesť z Prešova do Nitry a aké to sprevádzalo ťažkosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies