Ján Šanta má koronavírus! Poslanci, ktorí s ním prišli do styku nemusia absolvovať karanténu

NETKY.SK • 2 Február 2021, 22:22 • 2 min
Ján Šanta má koronavírus! Poslanci, ktorí s ním prišli do styku nemusia absolvovať karanténu

Prokurátor Ján Šanta absolvoval v dnešných hodinách verejné vypočúvanie ako kandidát na post špeciálneho prokurátora. V dnešných popoludňajších hodinách však bol testovaný na COVID-19 s pozitívnym výsledkom. Do kontaktu prišiel s viacerými poslancami a zamestnancami NRSR.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí) sa snažil celú situáciu upokojiť. "O tejto situácii sme informovali hlavného hygienika, ktorý vzhľadom na priestorové opatrenia a vzdialenosti vyhodnotil priestor ako vyhovujúci, a preto nie je povinnosťou ísť do karantény," spresnil Šeliga. Okrem iného dodal, že všetci mali prítomní mali nasadené rúška a dodržiavali sa aj hygienické opatrenia.

 

img

 

"Rovnako bol kontaktovaný doktor Šanta, ktorý označil osoby, s ktorými bol v kontakte bez rúška a v blízkej vzdialenosti. Vzdialenosť medzi kandidátom a poslancami bola cirka desať metrov," doplnil.

 

Podľa vlastných slov podstúpi preventívne test na koronavírus a čaká to aj od ostatných poslancov, ktorí boli dnes v blízkosti Jána Šantu. 

 

img

 

Milan Vetrák (OĽaNO) ako predseda Ústavnoprávneho výboru NRSR priblížil, že  vypočúvanie sa konalo v zimnej jazdiarni, v priestore o 350 m², ktorá bola vybavená CUV dezinfekciou.

 

Mimo sály mali všetci kandidáti zabezpečené vlastné zázemie. "Všetci zúčastnení museli deklarovať svoj zdravotný stav negatívnym testom. Podľa mojich informácií nepochybili," zdôraznil Vetrák (pozn. TASR).

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies