Na Slovensku prebehli rokovania o jadrovej bezpečnosti

NETKY.SK • 19 Jún 2019, 17:30 • 2 min
Na Slovensku prebehli rokovania o jadrovej bezpečnosti

PIEŠŤANY - Od začiatku tohto týždňa sa na Slovensku konalo bilaterálne stretnutie slovenských a rakúskych zástupcov ohľadom otázok jadrovej bezpečnosti a ochrany. Slovenskú delegáciu viedla predsedníčka Úradu jadrového dozoru (ÚJD) SR Marta Žiaková.

slovakia

left justify in out

Na rokovaní k projektu dostavby 3. a 4. bloku jadrovej elektrárne v Mochovciach experti prebrali témy týkajúce sa priebehu horúcej hydroskúšky na 3. bloku či uvádzanie prevádzky jadrovej elektrárne. Osobitne sa pozornosť sústredila na otázky spojené s osadzovaním kotviacich prvkov v kontajnmente.

 

img

 

Boli prezentované postupy pre navrhovanie umiestnenia a inštaláciu kotviacich platní, slúžiacich na zodolnenie osadenia technologických zariadení do stavebných konštrukcií v prípade seizmickej udalosti. Prezentované boli i postupy pre odstraňovanie identifikovaných nedostatkov v inštalovaných systémoch.

 

img

 

Počas dnešného dňa rakúska delegácia navštívila Jadrovú a vyraďovaciu spoločnosť, a. s., v Jaslovských Bohuniciach s cieľom prezrieť si vyraďovanú jadrovú elektráreň V-1. Vedúci delegácie ocenili pravidelné každoročné stretnutie a zdôraznili jeho relevantnosť v kontexte vytvárania možností pre vzájomnú diskusiu medzi oboma krajinami.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies