Prezidentka diskutovala s Matovičom o vládnej kríze. Detaily ich rozhovoru premiér odmietol komentovať

NETKY.SK • 16 Marec 2021, 17:30 • 2 min
Prezidentka diskutovala s Matovičom o vládnej kríze. Detaily ich rozhovoru premiér odmietol komentovať

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová poobede prijala v prezidentskom paláci premiéra Igora Matoviča (OĽaNO), ktorého pozvala na stretnutie medzi štyrmi očami. Aktuálne sa stretla už aj s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS).

slovakia

left justify in out

Hlava štátu Zuzana Čaputová diskutovala s predsedom vlády Igorom Matovičom o aktuálnej vládnej kríze, ktorá prepukla po nákupe neregistrovanej ruskej vakcíny Sputnik V.

 

Spor vo vláde vyvrcholil nákupom Sputnika V

Premiér totiž nákup 200 tisíc kusov očkovacej dávky pred svojimi koaličnými partnermi utajil. Čo bolo poslednou kvapkou v pohári trpezlivosti u menších koaličných strán, keďže napätie v koalícii sa "dá krájať" už niekoľko mesiacov. Prispievajú k nemu najmä konflikty medzi Matovičom a Sulíkom.

 

img

 

Strany Za ľudí a SaS v pondelok Matoviča vyzvali, aby sa vzdal svojej funkcie. Dôvodom je tlačová beseda, na ktorej Igor Matovič ohlásil demisiu ministra zdravotníctva Mareka Krajčího a zároveň svojimi vyjadreniami porušil dohodnuté Memorandum o dobrom vládnutí.

 

Súvisiaci článok: Strana Za ľudí rokovala s premiérom Matovičom o jeho odchode. Loptička je na jeho strane, tvrdí Žitňanská

 

Vicepremiérka Veronika Remišová a podpredseda vlády a minister hospodárstva Richard Sulík dokonca avizovali, že sú ochotní vzdať sa svojich funkcií, ak premiér podá demisiu.

 

Ak ich ponuku odmietne, pohrozili odchodom z koalície, čo by znamenalo pád vlády a predčasné voľby, čo si ale ani jeden z lídrov koaličného štvorlístka neželá.  

 

img

 

Matovič odišiel zo stretnutia bez slova

Po príchode Igora Matoviča do Grasalkovičovho paláca sa premiér odmietol k celej situácii vyjadriť a novinárom odmietol odpovedať na otázky týkajúce sa ďalšieho fungovania vládnej garnitúry. Očakávalo sa však, že po stretnutí s prezidentkou dá aspoň krátke vyhlásenie, to sa však nestalo a premiér odišiel bez slova.

 

Prečítajte si tiež: OĽaNO stojí za svojím predsedom, Matoviča už pozvala na stretnutie do paláca prezidentka Čaputová

 

S prezidentkou sa stretol aj Sulík

So Zuzanou Čaputovou sa pred pár minútami stretol aj predseda strany SaS Richard Sulík v sprievode ministra školstva Branislava Gröhlinga.

 

Ako povedal Sulík na pondelkovej tlačovej besede, kedy ohlásil stanovisko liberálov a jasne Matoviča vyzval na odchod, témou rozhovoru budú ďalšie kroky v súvislosti s vládnou krízou.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona