Igor Matovič sa pustil do prezidentky. Ktorého ministra považuje za svetový unikát?

NETKY.SK • 19 Jún 2022, 15:01 • 2 min
Igor Matovič sa pustil do prezidentky. Ktorého ministra považuje za svetový unikát?

BRATISLAVA - Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) urobí všetko pre to, aby prorodinný balíček v Národnej rade SR prijali a veto prezidentky Zuzany Čaputovej prelomili. Uviedol to v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo. Potvrdil, že premiér Eduard Heger (OĽaNO) s týmto postojom súhlasí.

slovakia

left justify in out

Matovič je presvedčený, že prezidentka nepodpísala protiinflačný balíček, pretože ide z jej strany o pomstu. Tvrdí, že prezidentka si vzala za rukojemníkov rodičov s deťmi. S jej rozhodnutím hlboko nesúhlasí.

 

img

 

Nezaradený poslanec Národnej rady SR a podpredseda mimoparlamentného Hlasu-SD Erik Tomáš poznamenal, že o tomto balíku už so šéfom OĽaNO hovoril a strane prekáža najmä to, že sa nepomáha ľuďom, ktorí nemajú deti alebo seniorom. Podľa jeho slov Matovičovi garantujú všetkých 11 hlasov, avšak žiadajú podporu na mimoriadne valorizácie dôchodkov a životného minima.

 

Prečítajte si tiež: Milan Krajniak: Platy by mali byť vyššie už tento rok!

 

V prípade, že budúci týždeň v parlamente prelomia veto prezidentky a tá sa obráti na Ústavný súd SR, Matovič tvrdí, že sa jeho rozhodnutia neboja. „Ak bude ústavný súd rozhodovať tak, ako rozhodoval doteraz, tak rodiny podrží," povedal minister financií s tým, že je potrebné prelomiť veto a nechať rozhodnúť ústavný súd. Obaja diskutujúci sa dotkli aj nárastu cien v krajine. Podľa slov Tomáša na Slovensku prichádza k zdražovaniu už dlhé mesiace a koalícia zatiaľ nič dokopy neurobila a neprináša opatrenia.

 

img

 

Témou bolo aj zvyšovanie platov učiteľov. Podľa ministra, ak niekto hovorí o 200 miliónoch eur nadvýberu daní mesačne, tak nehovorí pravdu. „Mrzí ma, že máme svetový unikát, ministra školstva, ktorý blokuje zvyšovanie platov učiteľov," uviedol Matovič na adresu ministra školstva Branislava Gröhlinga (SaS). Tvrdí, že bude robiť všetko pre to, aby platy v školstve rástli. Zopakoval, že by ich mohli financovať zo zvýšených daní, ktoré však liberáli vetujú. Tomáš povedal, že platy učiteľom za ich vlád rástli pravidelne.

 

V prípade, ak by bol Matovič v parlamente, tak by za odvolanie ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) nehlasoval. „Aj keby si to zaslúžil,“ povedal. Zároveň dodal, že Heger je lepším premiérom, ako bol on.

 

K téme: Nikomu nevadí krvavá ropa zo Saudskej Arábie, ale z Ruska áno, vyhlásil Gyimesi

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies