Na pohotovosti vyšetrili v závere roka stovky pacientov

NETKY.SK • 2 Január 2023, 17:30 • 2 min
Na pohotovosti vyšetrili v závere roka stovky pacientov

SVIDNÍK - Lekári svidníckej nemocnice ošetrili v závere uplynulého roka počas vianočných sviatkov a silvestrovských osláv stovky pacientov.

slovakia

left justify in out

Ako informovala špecialistka komunikácie siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková, iba na ambulanciách pohotovostnej služby pre dospelých, deti a dorast ošetrili počas vianočných sviatkov od 24. do 26. decembra celkovo 244 pacientov. Na prelome rokov počas Silvestra a Nového roka personál ambulantnej pohotovostnej služby ošetril ďalších 132 pacientov. Najčastejšie diagnózy boli infekcie horných dýchacích ciest, gastroenteritídy, bolesti chrbtice, u detí mimo uvedených diagnóz aj bolestí uší, pocit na vracanie a infekcie močových ciest.

Interná ambulancia ústavnej pohotovostnej služby ošetrila počas vianočných sviatkov 36 pacientov, zdravotný stav 12-tich z nich si vyžadoval aj následnú hospitalizáciu. Počas Silvestra a Nového roka na tejto ambulancii ošetrili 22 pacientov, z ktorých osem bolo aj následne hospitalizovaných. „Medzi najčastejšie dôvody hospitalizácií z tejto ambulancie patrili horúčky, vysoký krvný tlak, kardiálne dekompenzácie a dyspepsie,“ uviedla Fedáková.

Chirurgická ambulancia ústavnej pohotovostnej služby počas vianočných sviatkov nezaznamenala žiadne mimoriadne úrazy. „Úrazové ošetrenia vznikli v súvislosti s poranením zápästia, členkov, s popáleninami malého rozsahu, ktoré nevyžadovali hospitalizáciu. Hospitalizáciu pacientov si vyžiadala náhla príhoda brušná a úraz ramena,“ konkretizovala s tým, že silvestrovské oslavy si na chirurgickej pohotovostvej ambulancii vyžiadali šesť ošetrení. „Dôvodom ošetrení boli predovšetkým úrazy pri páde a nehode, a to pomliaždené kolená, pomliaždené predlaktia, hrudníky, otras mozgu, či vykĺbené jabĺčko,“ uviedla Fedáková. Dodala, že počas silvestrovskej noci do nemocnice prijali jedného pacienta po úraze hlavy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies