Na Slovensku bude dnes oblačno s prehánkami a ojedinelými búrkami

NETKY.SK • 5 Máj 2020, 08:36 • 2 min
Na Slovensku bude dnes oblačno s prehánkami a ojedinelými búrkami

BRATISLAVA - Studený front postupuje z územia Slovenska na východ. Zároveň sa vo vyšších vrstvách ovzdušia presúva z južnej Škandinávie nad Poľsko stred tlakovej níže, uvádza na svojej stránke Slovenský hydrometeorologický ústav.

slovakia

left justify in out

Na Slovensku bude dnes premenlivá, spočiatku miestami, najmä vo východnej polovici až veľká oblačnosť. Na viacerých miestach prehánky alebo dážď, ojedinele búrky. Hranica sneženia klesne na cca 1 300 m.

 

Najvyššia denná teplota bude 9 až 14 stupňov, na juhu a západe 14 až 19 stupňov. Teplota na horách vo výške 1 500 m od +2 dopoludnia do -1 stupňa večer. Fúkať bude slabý, na východe južný vietor do 6 m/s (20 km/h). Na západe a popoludní aj inde sa vyskytne severozápadný až severný vietor s rýchlosťou 4 až 9, na juhovýchode až okolo 11 m/s, v nárazoch okolo 17 m/s (15 až 30, JV 40, nárazy 65 km/h).

Na strednom a východnom Slovensku spadne do desať, na Zemplíne ojedinele do 20 mm zrážok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies